9.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateO nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari Olteni - Târgu Jiu 2020

O nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari Olteni – Târgu Jiu 2020

Târgul Meșterilor Populari Olteni Târgu Jiu 2020 s-a mutat on-line.

Din 18 mai 2020, pe pagina de facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, publicul va putea vedea fotografii cu obiectele la care au lucrat meșterii în ultima perioadă, dar și mai multe imagini cu aceștia de la edițiile anterioare ale târgului.

Aceasta este prima ediție on-line a târgului, iar cei care doresc să achiziționeze diferite produse vor avea la dispoziție mai multe detalii despre el, dar și prețul cu care poate fi cumpărat.

„Sunt prezenți on-line meșteri din Curtea de Argeș, Dolj, Vâlcea și Gorj. Dacă până acum pe meșteri puteam să îi vedem în centrul municipiului Târgu Jiu, acum din cauza pandemiei de coronavirus le putem admira și cumpăra obiectele on-line. O să fie expuse icoane de vatră, icoane pictate pe lemn și sticlă, sculptură în lemn, costume populare, păpuși îmbrăcate în costume populare tradiționale, produse din ceramică, miniatură în lemn, produse apicole, săpun, obiecte de artizanat. Așadar, începând de luni, 18 mai, puteți să vizitați pagina de Facebook a CJCPCT Gorj pentru a vedea ce obiecte puteți achiziționa. Cumpărătorii au posibilitatea să își aleagă de aici produse de calitate, lucrate manual cu multă dragoste de către cei care continuă să ducă mai departe meșteșugurile tradiționale“, a declarat Daniela Gapșea, purtătorul de cuvânt al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Târgul meșterilor populari din Oltenia avea loc an de an în centrul municipiului Târgu Jiu, în luna mai, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:25:42

(Video) „Squid Game”, recreat în viața reală de un...

Youtuberul Mr. Beast (pe numele său real Jimmy Donaldson) a cheltuit...

ȘTIRI GdS