20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMunicipalitatea nu mai dezinfectează școlile înainte de revenirea elevilor din clasele terminale

Municipalitatea nu mai dezinfectează școlile înainte de revenirea elevilor din clasele terminale

Conducerea Primăriei Târgu Jiu a luat decizia de a nu mai dezinfecta sălile de clasă înainte de redeschiderea școlilor pentru elevii din anii terminali.

Decizia îi aparține primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Acesta a spus că au fost realizate dezinfecții în perioada în care elevii au stat acasă. Prin urmare, în condițiile în care nimeni nu a mai avut acces în spațiile de învățămât, nu s-ar mai impune o dezinfecție înainte de revenirea elevilor din anii terminali, în sălile de clasă.

„Consider că nu se mai impune încă o igienizare pentru că în spațiile din unitățile școlare nu s-a mai intrat în ultimele două luni. Elevii din anii terminali vor reveni la școală în perioada 2 – 12 iunie. După această perioadă vom face dezinsecția în mod corespunzător pentru a fi pregătite spațiile înaintea examenelor naționale. Aceasta este decizia pe care am luat-o“, a declarata primarul Marcel Romanescu. Acesta a explicat că mai este nevoie de termometre pentru măsurarea temperaturii.

„Așteptăm acum lămuriri de la Ministerul Educației, să vedem cum se va proceda la revenirea elevilor la școală, adică cine va asigura măștile de protecție, substanțele pentru igienizarea mâinilor, culoarele de acces și toate celelalte măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Nu vrem să avem surprize. Mai este nevoie și de termometre pentru măsurarea temperaturii elevilor și a personalului de la școli”, a menționat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Licitație pentru dezinsecția parcurilor unde sunt așteptați mulți copii

Autoritățile locale anunță că vor organiza, în perioada următoare, o licitație pentru dezinsecția spațiilor verzi și a parcurilor de pe raza orașului. Odată cu redeschiderea parcurilor vor fi foarte multe persoane care vor ieși din casă și vor căuta astfel de zone verzi. Cel mai mare parc din oraș este Parcul Central, care are câteva hectare și care găzduiește și operele brâncușiene Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor și Poarta Sărutului. Aici obișnuiau să vină în vizită și foarte mulți turiști.

„Știu că vor fi foarte mulți copii în parcuri. Noi contăm pe responsabilitatea cetățenilor și vor avea grijă, să gestionăm cum trebuie problema locurilor de joacă, dacă acestea vor rămâne închise. Noi pregătim în câteva zile organziarea unei licitații. În fiecare an, la jumătatea lunii mai debutează acțiunile de dezinsecție la nivelul orașului. Vor avea loc două dezinsecții la sol și două aeriene contra țânțarilor și a căpușelor. Parcurile vor fi primele vizate, și nu numai”, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS