13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReguli de conduită pentru salariații CEO în perioada stării de alertă

Reguli de conduită pentru salariații CEO în perioada stării de alertă

Complexul Energetic Oltenia va stabili un set de reguli pentru mineri și energeticieni valabile în perioada stării de alertă, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

În acest sens, joi este programată o ședință a Directoratului Complexului Energetic Oltenia în care va fi aprobat noul regulament de conduită în incinta carierelor, a termocentralelor, la vestiare și pe mijloacele de transport în comun. Deciziile vor fi anunțate de fiecare șef de subunitate sau de către conducătorii de formații de lucru și vor fi afișate și la locul de muncă.

În acest fel, administrația se va asigura că vor fi respectate măsurile care vor fi valabile în starea de alertă privind distanțarea fizică și purtarea echipamentelor de protecție, respectiv măștile și mănușile de protecție. De asemenea, vestiarele vor fi folosite numai de un anumit număr de salariați, iar mijloacele de transport în comun nu vor putea folosi mai mult de 40% – 50 % din capacitatea de transport pasager.

Se cumpără termoscanere

Totodată, administrația Complexului Energetic Oltenia a alocat fonduri pentru achiziția rapidă a unor termoscanere. Acestea vor indica rapid temperatura. Vor fi utilizate în toate punctele de intrare și de ieșire de la subunitățile miniere, în termocentrale, la sectorul căi ferate uzinale, pază, administrativ și altele.

Astfel, orice problemă medicală va fi semnalată persoalului medical sau șefilor ierarhici și vor fi dispuse măsuri. Bugetul alocat pentru achiziția de termoscanere este de peste 63.000 de lei. În același timp, în această perioadă, se lucrează cu personal redus la termocentralele din Gorj și Dolj și în carierele miniere din Gorj și Mehedinți.

În acest sens, doar 50% dintre angajați mai vin în fiecare zi ia locul de muncă (aproximativ 6.000 de persoane). Diferența se află în cotinuare în șomaj tehnic până pe 10 iunie.

Vânzări slabe de energie electrică

Șefii Complexului Energetic Oltenia sunt în situația de a putea lua măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, dat fiind faptul că de două luni, vânzările de energie sunt slabe. Energia pe bază de cărbune nu este căutată pe piață, având întâietate hidrocentralele, energia eoliană sau solară, energia pe gaze naturale sau se preferă curentul electric din import.

În prezent, Complexul Energetic Oltenia funcționează cu un număr redus de grupuri energetice. Este în funcțiune grupul numărul 6 de la Termocentrala Rovinari, grupul numărul 4 de la Termocentrala Turceni și blocul energetic numărul 1 de la Sucursala Electrocentrale Craiova 2. Termocentrala de la Ișalnița este oprită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS