16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaboratorul de genetică moleculară de la Târgu Jiu, în sfârşit acreditat

Laboratorul de genetică moleculară de la Târgu Jiu, în sfârşit acreditat

Laboratorul de genetică moleculară de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost acreditat de Ministerul Sănătății.

Autorizarea confirmă capacitatea noii aparaturi de a efectua teste antiCovid 19, fără a mai fi nevoie ca rezultatul să fie confirmat de o altă unitate din țară. Aparatul a costat peste 200.000 de euro și a fost pus în funcțiune în urmă cu o lună. Odată cu acreditarea, unitatea are posibilitatea de a avea acces la teste gratuite, decontate de statul român.

Laboratorul de genetică moleculară de la Târgu Jiu a fost autorizat pe 22 aprilie, când și-a început activitatea, și au fost realizate primele teste. Potrivit procedurilor, a fost nevoie ca rezultatele de la Laboratorul de genetică moleculară de la Târgu Jiu să fie confirmate de laboratoare acreditate. Astfel, se pierdea timp prețios, așteptându-se după confirmare.

Au câteva mii de teste la dispoziție

Laboratorul de genetică funcționează în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Echipamentele au costat 200.000 de euro, iar construirea clădirii 200.000 de lei. Suma pentru aparatură a fost oferită de Asociația oamenilor de afaceri gorjeni 2017. Organizația respectivă s-a ocupat inclusiv de achiziția echipamentelor care au fost donate Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Unitatea medicală a alocat fondurile pentru construirea clădirii. La dispoziția personalului de la Laborator se află aproape 2.000 de teste. Vor mai fi donate alte o mie de teste, tot din partea oamenilor de afaceri din județ. Ulterior, se vor putea solicita fonduri de la bugetul stat pentru decontarea testelor care vor fi cumpărate de către Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Sediul Laboratorului de genetică moleculară este lângă Secția de Boli Infecțioase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS