23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, campioană europeană la amenzi în pandemie

România, campioană europeană la amenzi în pandemie

România este, de departe, campioana amenzilor date în starea de urgență, atât ca număr, cât și ca valoare, potrivit Le Monde. Guvernul încearcă să reconsidere decizia Curții Constituționale care a invalidat aceste amenzi foarte grele deja impuse 300.000 de români.

Francezii dau exemplul lui Vasile Bundea, un inginer care își completează aproape religios declarațiile pe proprie răspundere, după ce la final de aprilie, a fost amendat cu echivalentul a 450 de euro, pentru că declarația pe care o avea la momentul respectiv avea data greșită. ”Am încercat să îi fac pe polițiști să înțeleagă, dar n-am reușit. Încă una și mi-am luat la revedere de la salariul pe întreaga lună. Amenzile sunt exagerate.”

Le Monde subliniază că România este campioana amenzilor de Covid-19 în Europa. Au fost date 300.000 de amenzi cu valori cuprinse între 450 și 4.500 de euro, în timp ce salariul mediu din țară este de doar 700 de euro. Statul ar fi avut de încasat 120 de milioane de euro, însă ”colecta” s-a încheiat pe 6 mai, după decizia CCR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS