10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitia Locală pregătește patrule pentru locurile de joacă

Politia Locală pregătește patrule pentru locurile de joacă

Polițiștii locali din Târgu Jiu pregătesc deja noile misiuni, de săptămâna aceasta. Imediat ce se va încheia starea de urgență se va trece în starea de alertă. Vor fi ridicate unele restricții și vor fi dechise o serie de spații publice și activități economice.

Autoritățile centrale iau în calcul inclusiv redeschiderea parcurilor, având în vedere că de aproape două luni acestea stau închise. Erau vizitate în special de copii alături de părinți și mai ales de către persoanele în vârstă. Cel mai mare parc din municipiul Târgu Jiu este Parcul Central. Acesta este dotat și cu două locuri de joacă și alte câteva zone de agrement pentru cei mici. Dat fiind faptul că din cauza atingerii echipamentelor se poate transmite coronavirusul, s-a anunțat că, momentan, locurile de joacă vor rămâne închise.

Misiune imposibilă

Poliția Locală Târgu Jiu are în aria de responsabilitate paza operelor brâncușiene din Parcul Central și menținerea măsurilor de ordine publică. Va fi greu de controlat afluxul de copii către locurile de joacă din Parcul Central. Conducerea Poliției Locale Târgu Jiu ia deja în calcul constituirea de patrule care să asigure permanența în zona locurilor de joacă. Nu se va merge pe aplicarea de amenzi, ci mai mult pe prevenire.

„Noi vrem să fim pregătiți pentru momentul 15 mai. Sigur că mai întâi trebuie lămurit un aspect important: vom mai fi sau nu în subordinea Ministerului Afacerilor Interne? Dacă vom mai fi, atunci vom aștepta instrucțiuni de la poliția națională. Dacă nu vor mai fi, atunci vom putea să punem în aplicare planul propriu de acțiune, după data de 15 mai. Vom avea patule discrete în zona locurilor de joacă. Va rămâne împrejmuirea și vor fi plăcuțe de avertizare. Noi mergem pe prevenție mult și nu direct pe amenzi. În cazul în care se deschid parcurile, dar locurile de joacă vor rămâne închise, va fi foarte greu ca părinții să controleze copiii, să nu intre în locurile de joacă. Vom proceda cu tact“, a declarat Florin Băluță, directorul Poliției Locale din Târgu Jiu.

Peste 70 de locuri de joacă în oraș

În municipiul Târgu Jiu sunt peste 70 de locuri de joacă. În majoritatea se află echipamente de joacă noi, unele aduse în ultimii doi ani. De două luni, copiii nu au mai avut voie să intre în locurile de joacă. Acestea au fost închise cu benzi sau au fost montate porți, acolo pe unde se face accesul.

Copiii au stat mai mult în casă și foarte puțin pe lângă blocuri sau în curtea caselor, acolo unde a fost cazul. Așadar, locurile de joacă din cartiere și din principalele parcuri au rămas neatinse. Municipalitatea a dezinfectat de cel puțin două ori locurile de joacă din Târgu Jiu. Date fiind restricțiile, va fi foarte greu să fie dezinfectat fiecare echipament de joacă, după ce va fi utilizat de fiecare copil care va intra în locul de joacă. De asemenea, va fi imposibil ca micuții să fie obligați să poarte mănuși de protecție în incinta locurilor de joacă.

Prin urmare, polițiștii locali vor avea o misiune dificilă, respectiv să nu permită accesul copiilor în incinta locurilor de joacă, dacă acestea vor rămâne închise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS