16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum vor lucra IT-iştii după relaxarea restricţiilor

Cum vor lucra IT-iştii după relaxarea restricţiilor

Domeniul IT va permite angajaţilor să lucreze de acasă până în toamnă sau până la final de an. Nivelul la care se lucrează acum este în general acelaşi, susţin angajaţii, potrivit Mediafax.

Unele organizaţii pregătesc întoarcerea la birou a angajaţilor, însă sunt şi domenii, în special cele din IT, care le vor permite acestora să lucreze de acasă o perioadă mai lungă de timp.

„Companiile din IT evident că sunt cele care pot să facă acest lucru până la sfârşitul anului. Dar nu numai. Vorbim despre absolut orice organizaţii, de absolut orice job-uri care presupun interacţiune care poate fi făcută şi remote”, spune Oana Botolan, director firmă de consultanţă, resurse umane.

Pe de altă parte, companiile au ajuns la concluzia că productivitatea nu scade atât de mult dacă angajaţii lucrează de acasă.

Emilia Cucu, programator junior firmă IT, declară: „Nivelul la care lucrez este acelaşi nivel la care lucram când eram la birou”.

Marile companii au deja diverse politici de întoarcere la birou.

„Companiile mari, nu doar din IT, au anunţat deja diverse calendare pentru revenirea la birou în diverse procente de angajaţi. Sunt companii şi din banking şi din telekom şi din pharma care au anunţat că vor lucra de acasă”, spune Viorel Panaite, managing firmă de leadership.

În domeniul IT lucrează circa 200 de mii de angajaţi în marile oraşe din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS