6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlertă. Asistentă cu coronavirus la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova

Alertă. Asistentă cu coronavirus la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova

Asistenta șefă de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova a fost depistată cu noul coronavirus. Femeia a revenit la serviciu sâmbătă, după izolare de 14 zile la domiciliu, conform protocolului, pentru tura de 14 zile în cămin. Rezultatul testului a ajuns duminică seara. Aceasta nu ar fi intrat în contact cu pacienții, având sarcini administrative, dar a luat contact cu angajații. Aceștia vor fi testați peste câteva zile de către DSP, dar rămân la Cămin în acest timp, a precizat Valentin Giurcă, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice.

„A intrat în a doua tură sâmbătă dimineața, după cele 14 zile petrecute acasă. A venit din familie. Sâmbătă a fost testată de cei de la DSP Dolj, iar duminică seara a venit rezultatul pozitiv. Este asimptomatică. A intrat în contact cu colegii. Sunt 49, nu știu dacă s-a văzut cu toți. Cu pacienții nu, fiind asistentă șefă, nu are contact cu ei. Conform protocolului, în următoarele 7 zile vor fi testați și ceilalți angajați. În acest timp, ei vor rămâne aici”, a declarat, pentru GdS, managerul Valentin Giurcă.
Asistenta confirmată a fost transportată cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, unde se află internată, în prezent.

GdS a contactat și DSP pentru informații cu privire la acest caz. Revenim cu amănunte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS