24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul de Interne: E posibil să fie menținută declarația pe proprie răspundere și după 15 mai

Ministrul de Interne: E posibil să fie menținută declarația pe proprie răspundere și după 15 mai

Marcel Vela, ministrul de Interne a spus vineri seară că este posibil să se mențină declarația pe proprie răspundere şi după 15 mai. Acesta a precizat că planul de măsuri propus pentru perioada de după 15 mai va fi adus la cunoștința publicului, care poate veni și cu eventuale propuneri.

Referitor la menţinerea declaraţiei, ministrul de Interne a spus că încă se discută acest lucru în comitetul care pregătește măsurile de relaxare a restricțiilor.

„Încă discutăm dacă va mai fi nevoie de declarația pe proprie răspundere și în ce condiții”, a declarat Marcel Vela pentru Digi24. 

În legătură cu posibilitatea de părăsire a localității, acesta a precizat:

„Se va putea părăsi localitatea în anumite condiții, care vor fi prevăzute în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență”.  

El a completat și că vor fi date amenzi pentru încălcarea viitoarelor reguli. Marcel Vela a menţionat în acest context că decizia CCR prin care au fost declarate neconstituționale amenzile „afectează România”.

Angajaţii firmelor care îşi reiau activitatea vin pe rând la muncă

De asemenea, firmele cu mai mult de 50 de angajați, unde lumea se va întoarce la muncă, vor trebui să decaleze programul acestora.

„Dacă o firmă are 60 de angajați, vor veni 20 de la ora 7.00, 20 de la ora 8.00 și 20 de la ora 9.00, astfel încât să nu se creeze presiune pe mijloacele de transport în comun”, a dat un exemplu Marcel Vela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS