15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSunt magazine care deja impun masca de protecție

Sunt magazine care deja impun masca de protecție

Unele magazine din județul Gorj și în special din municipiul Târgu Jiu au început deja să impună purtarea măștii de protecție de către cumpărători.

Una din primele unități comerciale care a făcut acest lucru este un mare complex care vinde materiale de construcție și nu numai, situat în partea de sud a municipiului Târgu Jiu. Cei care vor să intre în magazine trebuie să poarte masca de protecție. Este de precizat că după data de 15 mai masca de protecție va fi obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

Rămâne de văzut ce tipuri de măști vor putea fi utilizate în interiorul spațiilor publice, precum magazine, care sunt cele mai vizitate de către populație, sau în autobuzele firmelor de transport persoane. Autoritățile sanitare trebuie să anunțe zilele următoare dacă vor putea fi utilizate și măști improvizate sau eșarfe, în locul măștii de protecție.

Prețul măștilor simple este de trei-patru lei, în farmaciile din Târgu Jiu

Este important de știut dacă vor putea fi folosite și echipamente alternative de protecție în spațiile cu multe persoane, având în vedere că prețul măștilor rămâne în continuare unul ridicat. Cel puțin în farmaciile din municipiul Târgu Jiu, prețul unei măști simple este de trei-patru lei. Se mai pot achiziționa măști de protecție de pe diferite site-uri, însă trebuie achitate costurile de transport.

Ar mai putea exista varianta ca echipamentele respective să fie oferite chiar de magazine, fie gratuit, fie incluse în bonul de cumpărături, mai ales dacă va fi vorba de un preț rezonabil. Deocamdată, nu se poate discuta despre acest lucru. Este de amintit că specialiștii recomandă ca o mască de unică folosință să nu fie utilizată mai mult de patru ore, mai ales dacă se umezește.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS