8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajată CEC din Brazdă, cu coronavirus. Conducerea locală neagă, Bucureștiul confirmă

Angajată CEC din Brazdă, cu coronavirus. Conducerea locală neagă, Bucureștiul confirmă

O angajată a unei agenții CEC din cartierul craiovean Brazda lui Novac a fost depistată cu coronavirus. Deși în primă fază reprezentanții de pe plan local ai instituției au negat informația, în urma unei solicitări către oficialii de la București, CEC Bank a admis că o angajată a fost confirmată cu coronavirus.

Informație negată local, confirmată de București

În urma unei sesizări, GdS a verificat informația privind posibile cazuri de coronavirus la o agenție bancară din Brazdă. Directorul Sucursalei Craiova a CEC Bank, Dorina Diaconu, a negat situația. După ce redactorii GdS au precizat că s-a luat legătura cu autoritățile competente, aceasta ne-a transmis să solicităm un punct de vedere reprezentanților instituției din București.
Aceștia au confirmat existența unui caz de coronavirus la agenția menționată, CEC – Brazda lui Novac.
Direcția de Sănătate Publică Dolj a confirmat, de asemenea, depistarea unui caz în data de 29 aprilie. „S-a făcut anchetă, sunt 3 contacți de serviciu și 6 contacți de familie. Contacții de serviciu sunt izolați, sunt monitorizați clinic de medicul de familie, sunt bine. S-a făcut dezinfecție la locul de muncă”, a transmis purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu.

Răspunsul CEC Bank București

“La nivelul CEC Bank, s-a înregistrat un singur caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus la nivelul echipei de circa 6.000 de salariați. Pe 28 aprilie, seara, banca a fost informată că unul dintre salariații dintr-o unitate din Craiova este considerat caz suspect, fiind internat în data de 29 aprilie la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, în vederea testarii. Îmbolnpvirea a fost confirmată în data de 30 aprilie”, transmite Alexandra Frunză, directorul de comunicare al instituției bancare.
Conform CEC, banca a acționat conform protocoalelor, consultându-se cu autoritățile și aplicând măsurile dispuse de DSP. Astfel, în data de 29 aprilie, colegii care au luat contact cu persoana testată pozitiv au fost trimiși acasă, cu indicații de autoizolare, spațiile au fost dezinfectate, iar unitatea respectivă a fost închisă.

„Suntem în legatură cu toți cei care au fost considerați contacți direcți ai persoanei bolnave, iar până acum nu a fost confirmat niciun caz de contagiune la nivelul acestora”, mai transmite CEC.

Dar clienții care au intrat în agenție?

Însă banca nu precizează nimic cu privire la clienții care au ajuns la agenția din Brazdă și care ar fi putut fi expuși riscului de contractare a infecției. Deși GdS a transmis întrebări referitoare la numărul clienților care au relaționat cu angajații, existând posibilitatea utilizării datelor de pe camerele de supraveghere, instituția nu a transmis nicio informație referitoare la siguranța clienților care au ajuns la agenția din Brazdă în perioada respectivă.

În schimb, se menționează că au fost luate măsuri la nivelul unităților CEC Bank, precum igienizarea zilnică a spațiilor de lucru, distribuirea de materiale sanitare și materiale de protecție pentru personalul care lucrează cu publicul și disponibilitatea dezinfectanților de mâini pentru clienți, la intrarea în orice unitate a băncii. Banca menționează și că numărul de persoane prezente simultan în cadrul unei unități a fost limitat, astfel încât să fie păstrata limita de siguranță de 1,5 metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS