16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrări de regularizare pe cursurile de apă administrate de SGA

Lucrări de regularizare pe cursurile de apă administrate de SGA

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj desfășoară în această perioadă o serie de lucrări pe cursurile de apă din administrare, lucrări prevăzute în Programul Tehnic, respectând măsurile preventive dispuse pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Lucrările programate în cursul acestui an au drept scop reducerea riscului la inundații a zonelor riverane, asigurarea funcționării la parametrii optimi a lucrărilor de gospodărire a apelor, asigurând în cazul digurilor continuitatea liniilor de apărare. În prezent, se execută în teren lucrarea de îndiguire a râului Șușița la Târgu Jiu în aval de podul de pe DN 67, Târgu Jiu – Drobeta Turnu-Severin, lucrare ce constă în decolmatarea secțiunii albiei minore pe o lungime de 1000 de metri și consolidarea malului cu piatră de carieră pe 150 de metri.

Prin executarea acestei lucrări cu două utilaje (1 buldozer și 1 excavator) se realizează secțiunea optimă de tranzitare a viiturilor, se corectează malurile erodate, asigurând punerea în siguranță a acestui obiectiv aflat în administrare proprie.

Lucrări și pe alte râuri

Întreținerea și reparația lucrărilor hidrotehnice aflate în administrare proprie (diguri, regularizări de albii, apărări de maluri) se execută cu prioritate, astfel încât să se asigure condiții pentru funcționarea în siguranță a obiectivelor respective, în perioada următoare urmând a se executa lucrări pe râurile Galbenu, Amaradia, Ciocadia, Gilort și Motru.

„Pentru reducerea gradului de rugozitate în secțiunea albiei minore, personalul muncitor coordonat de personalul tehnic continuă executarea defrișării vegetației și arboretului pe cursurile de apă Pocruia, Gilort și Șușița. Începând cu data de 04.05.2020, SGA Gorj desfășoară în teren licitația pentru valorificarea covorului erbaceu de pe digurile și albiile râurilor aflate în administrare, persoanele interesate fiind înștiințate de această acțiune“, a precizat Alexandru Buduran, directorul SGA Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS