12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞapte cadre medicale de la Spitalul Sf. Spiridon Iaşi, depistate pozitiv la COVID-19

Şapte cadre medicale de la Spitalul Sf. Spiridon Iaşi, depistate pozitiv la COVID-19

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au anunţat, astăzi, că a fost demarată o anchetă la Spitalul „Sf. Spiridon” după ce şapte cadre medicale, asistenţi şi infirmieri, precum şi şase pacienţi au fost depistaţi pozitiv la noul coronavirus.

Cadrele medicale sunt asimptomatice, în stare bună, stabilite hemodinamic, fără manifestări ale bolii. 

„În urma confirmării de cazuri Covid-19 la Clinica de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean ‘Sf Spiridon’ din Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică a declanşat o anchetă epidemiologică. În urma testărilor efectuate la secţia de Ortopedie până în prezent au fost depistaţi cu noul coronavirus şase pacienţi, dintre care trei din judeţul Botoşani. Toţi aceştia s-au prezentat pentru internare la această unitate medicală între 20 şi 23 aprilie. De asemenea, rezultatele de laborator au indicat prezenţa virusului şi la şapte cadre medicale, trei asistenţi medicali şi patru infirmieri”, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

El a precizat că până în prezent au fost efectuate 139 de recoltări, din care 108 de la personalul medical şi 31 de la pacienţii secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi, ancheta epidemiologică fiind în curs de desfăşurare.

Pacienţii internaţi la clinica de Ortopedie au fost transferaţi cu autospecialele SMURD la Spitalul CFR, care este unitate medicală COVID-19. Asistentele medicale şi infirmerii au fost duşi la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS