10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban despre decizia CCR de necostituţionalitate a amenzilor: "Este o invitaţie la încălcarea legii şi la anarhie"

Orban despre decizia CCR de necostituţionalitate a amenzilor: „Este o invitaţie la încălcarea legii şi la anarhie”

Premierul Ludovic Orban a efectuat în această seară o vizită la Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I” împreună cu ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă. Primul ministru a felicitat echipa de specialişti care a realizat un ventilator, sută la sută românesc, pentru pacienţii cu COVID-19.

Gepostet von Ministerul Sănătăţii – România am Mittwoch, 6. Mai 2020

Întrebat despre hotărârea CCR privind declararea amenzilor date ca urmare e nerespectării stării de urgență ca fiind neconstituţionale, premierul a spus că este şocat de hotărâre.
„La fel ca şi alte decizii luate în perioada lui Dragnea, CCR arată că este de partea celor care încalcă legea, sancţionând pe toţi cetăţeni corecţi care au respectat regulile.

Prin această decizie, Guvernul este practic împiedicat să apere viaţa şi sănătatea românilor. Se poate ajunge la situaţia ca să nu mai putem da nicio amendă.

Este o sentinţă care mă şochează şi care are un vădit caracter politic şi care este luată în favoarea minorităţii care încalcă legea. Este o invitaţie la încălcarea legii şi la anarhie”.

Despre decizia CCR privind pensiile speciale premieul a spus că CCR se află în conflict de interese, judecătorii din CCR având pensii speciale. Vom reface legea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS