-2 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Orban despre decizia CCR de necostituţionalitate a amenzilor: "Este o invitaţie la încălcarea legii şi la anarhie"

Orban despre decizia CCR de necostituţionalitate a amenzilor: „Este o invitaţie la încălcarea legii şi la anarhie”

Premierul Ludovic Orban a efectuat în această seară o vizită la Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I” împreună cu ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă. Primul ministru a felicitat echipa de specialişti care a realizat un ventilator, sută la sută românesc, pentru pacienţii cu COVID-19.

Gepostet von Ministerul Sănătăţii – România am Mittwoch, 6. Mai 2020

Întrebat despre hotărârea CCR privind declararea amenzilor date ca urmare e nerespectării stării de urgență ca fiind neconstituţionale, premierul a spus că este şocat de hotărâre.
„La fel ca şi alte decizii luate în perioada lui Dragnea, CCR arată că este de partea celor care încalcă legea, sancţionând pe toţi cetăţeni corecţi care au respectat regulile.

Prin această decizie, Guvernul este practic împiedicat să apere viaţa şi sănătatea românilor. Se poate ajunge la situaţia ca să nu mai putem da nicio amendă.

Este o sentinţă care mă şochează şi care are un vădit caracter politic şi care este luată în favoarea minorităţii care încalcă legea. Este o invitaţie la încălcarea legii şi la anarhie”.

Despre decizia CCR privind pensiile speciale premieul a spus că CCR se află în conflict de interese, judecătorii din CCR având pensii speciale. Vom reface legea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cupa României | Victoria Universității Craiova în fața Progresului...

Universitatea Craiova s-a calificat vineri seară în...

ȘTIRI GdS

Copiii au avut parte de mai multe scene de...

Copiii au avut parte de mai multe acte de violență în familie, de la începutul pandemiei

Kaufland oferă spații producătorilor de legume și fructe care...

Kaufland cheamă în magazine producătorii mici de legume și fructe care nu mai pot vinde în piețe. Oferă spații de vânzare în...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin Resceanu, a trecut la PSD, a anunţat în această seară preşedintele PSD Craiova,...

Oraşul Cernavodă şi două comune din județul Constanța intră...

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a propus astăzi carantinarea altor trei localităţi: oraşul Cernavodă și comunele Cumpăna şi Târguşor. Măsura...

Amendați de Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...

Republica Moldova declară stare de urgenţă în sănătate publică...

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) din Republica Moldova a decis vineri, într-o şedinţă supervizată de premierul Ion Chicu, instituirea stării...