17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBani pentru finalizarea sistemului centralizat de canalizare din Baia de Fier

Bani pentru finalizarea sistemului centralizat de canalizare din Baia de Fier

Autoritățile din Baia de Fier vor să finalizeze lucrările la sistemul de canalizare din localitate.

Este nevoie de o firmă care să asigure partea de proiectare, precum și asistența tehnică pe perioada derulării contractului de execuție. De asemenea, aceeași companie va fi responsabilă și de realizarea lucrărilor propriu-zise. Acestea au în vedere construirea sistemului centralizat de canalizare și epurare în comuna Baia de Fier.

Este vorba de etapa a doua a proiectului. Bugetul pentru această investiție depășește 4,4 milioane de lei. În momentul de față este în derulare licitația de aproape un milion de euro, în urma căreia va fi selectată compania care va finaliza sistemul centralizat de canalizare și epurare a apelor menajere în comuna Baia de Fier. De doi ani, localitatea respectivă a primit statutul de stațiune turistică de interes local.

Bani și pentru asfaltarea străzilor din Rânca

Și străzile din stațiunea montană Rânca, amplasată în parte pe teritoriul comunei Baia de Fier, vor fi asfaltate anul acesta. Este vorba de drumurile laterale care se află în administrarea Primăriei din Baia de Fier. Jumătate din străzile din Rânca sunt în administrarea Primăriei din Baia de Fier, iar cealaltă jumătate ţin de Primăria Novaci.

Edilii din Baia de Fier au scos la licitație proiectul, asistența tehnică și execuția lucrărilor. A fost găsit și un constructor pentru obiectivul de investiţii „Modernizare drumuri stradale zona turistică montană Rânca – Corneşu Mare, comuna Baia de Fier“. Bugetul total pentru asfaltarea a peste 10 km de străzi este de 8,4 milioane de lei. Stațiunea montană Rânca este restanțieră la capitolul infrastructură rutieră. De ani buni se așteaptă începerea lucrărilor de asfaltare pe străduțele din stațiune.

În ciuda promisiunilor, an de an debutul lucrărilor de asfaltare a fost amânat. Sezonul de iarnă este aproape de final la Rânca, în ciuda vremii schimbătoare în zona de creastă. Vor urma câteva luni bune, în perioada vară-toamnă, în care se va putea trece la asfaltări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS