20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDispensere de aproape 25.000 de euro, nefolosite în multe scări de bloc

Dispensere de aproape 25.000 de euro, nefolosite în multe scări de bloc

Nu toți locuitorii municipiului Târgu Jiu folosesc dispenserele instalate de primărie în scările de bloc.

Municipalitatea a achiziționat 1.400 de bucăţi de o jumătate de litru fiecare și cantitățile necesare de gel dezinfectant. În toate cele 1.380 de scări de bloc au fost montate echipamentele pentru dezinfecție. Există destule situații în care, după o săptămână de la instalarea dispenserelor, aproape nimeni nu a folosit substanța din dozatorul respectiv.

În alte cazuri, dispenserele sunt foarte puțin utilizate. Nu este vorba de faptul că echipamentele nu sunt instalate în locuri vizibile, ci că există cetățeni care se feresc să le folosească. Trebuie acționat un buton pentru ca gelul dezinfectant să ajungă pe mâini.

Multă lume intră în contact cu dispenserul

Astfel, multe persoane ajung să pună mâna pe dispenser pentru a avea acces la substanța dezinfectantă. Prin urmare, ar exista un potenţial risc de a lua microbi sau viruși de pe carcasa respectivă. Cu toate acestea, gelul dezinfectant poate curăța mâinile dacă este corespunzător. Prin urmare, în urma igienizării pot fi curățate inclusiv degetele folosite pentru acționarea butonului de la dispenser.

O parte a locatarilor nu vor însă să riște, mai ales că în ultimele săptămâni numărul cazurilor de coronavirus este în creștere la nivelul județului Gorj. Au apărut cazuri chiar și în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, acolo unde cetățenii trebuie să meargă să se trateze. După ce dezinfectantul se termină din dispenser, asociațiile trebuie să asigure cantitățile necesare de dezinfectant.

Achiziție directă de 24.844 de euro

Primăria Târgu Jiu a obținut dispenserele pentru scările de bloc din municipiu printr-o achiziție directă. Suma cheltuită este de 24.844 de euro. Anunțul de achiziție a fost publicat pe SEAP pe 28 aprilie, la ora 13.24, iar la ora 14.22 a fost primită deja o ofertă de la o firmă din municipiul Târgu Jiu. Valoarea de cumpărare a fost de 120.147 de lei fără TVA. Un dispenser care pe diferite site-uri pe internet se vinde cu sume cuprinse între 15 și 40 de lei a fost cumpărat cu 87 de lei. A fost asigurat și dezinfectantul, respectiv o jumătate de litru, precum și montajul în scările de bloc.

„Valoare cumparare directa: 120.147 lei (24.844 de euro)
Ofertant: SC AMIS&MOB SERV SRL CIF: 2644782
Dispensere şi dezinfectant în scarile de bloc -cu montaj şi reîncărcare
Achiziţia constă în dispensere care se vor monta în scările de bloc în municipiul Târgu Jiu, cu dezinfectant pentru mâini. Livrarea în maxim 20 de zile de la semnarea contractului. Preţ de catalog: 87 lei / bucata.

Descriere:
Dispenser pentru săpun/dezinfectant/gel cu rezervor reîncărcabil. Capacitate: 500ml Material: plastic Utilizare: manuala Tip montare: pe perete cu dibluri. Culoare: alb/transparent. Se asigură montajul dispenserului şi alimentarea cu dezinfectant pentru mâini. Dezinfectantul este pe bază de alcool şi este însoţit de avizul de plasare pe piaţă eliberat de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Medico – Militara „Cantacuzino”. Dezinfectantul are acţiune bactericidă, virucidă şi fungicidă. Cantitate: 1.381 dispensere, cu 87 de lei bucata. Total: 120.147 de lei, fără TVA“, potrivit SEAP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS