12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul COVID Cărbunești are 33 de pacienți, între care doi copii

Spitalul COVID Cărbunești are 33 de pacienți, între care doi copii

Spitalul de Urgență COVID din Târgu-Cărbunești a ajuns la 33 de pacienți, din totalul de 50 înregistrați până la finalul săptămânii trecute în județul Gorj.

Pacienți cu coronavirus mai sunt internați și la Secția Boli Infecțioase, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Potrivit managerului Spitalului COVID Cărbunești, Constantin Târziu, în prezent, din totalul de 33 de pacienți, 16 sunt simptomatici, 14 au forme medii de infectare cu COVID 19.

Mai sunt doi copii în stare bună și un pacient internat la ATI. Acesta nu este însă conectat la aparatul pentru respirat. Bolnavii beneficiază de o schemă de tratament care se aplică și în spitalele similare din Iași, Timișoara sau Craiova. Până acum a fost declarat vindecat un singur pacient, care a și fost externat.

Se consultă permanent cu medici din țară

Medicii de la Cărbunești se consultă în permanență cu specialiști de la alte spitale din țară, pentru îmbunătățirea schemei de tratament. „Toți sunt bine până acum și primesc tratamentul care este acordat și la alte spitale din țară. Colegii mei se consultă aproape în fiecare zi cu medicii de la alte unități din țară. Avem și pacienți asimptomatici. Sunt și doi copii care au o stare bună și sunt în continuare internați. Trimitem și la testare să vedem dacă mai este prezent virusul. Am avut un vindecat. Au ieșit ambele teste pozitive. Am avut însă și situația unui pacient care a avut primul test negativ și al doilea a ieșit pozitiv. A rămas în spital. Mai avem acum un test negativ la un pacient și așteptăm și al doilea rezultat. Avem medici suficienți și medicamentele necesare“, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului COVID Târgu-Cărbunești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS