14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSaloanele de coafură și magazinele de electrocasnice, luate cu aslat de greci

Saloanele de coafură și magazinele de electrocasnice, luate cu aslat de greci

În Grecia s-au redeschis luni saloanele de coafură, florăriile şi librăriile, în cadrul măsurilor de relaxare treptată a restricţiilor de izolare. Acestea au fost impuse în urmă cu şase săptămâni de autorităţile locale pentru a încetini răspândirea noului coronavirus.

Poliţia a făcut verificări în autobuze şi staţii de metrou, începând cu primele ore ale dimineţii, pentru a se asigura că pasagerii poartă măşti chirurgicale obligatorii. Oamenii legii au făcut controale şi în magazine, pentru a inspecta respectarea regulilor de distanţare socială, potrivit digi24.ro.

Grecii nu mai au nevoie de un formular pentru a putea să îşi părăsească locuinţele

Grecii nu mai au nevoie acum de un formular în care să declare un motiv valid – cum ar fi aprovizionarea cu alimente şi medicamente sau realizarea exerciţiilor fizice – pentru a putea să îşi părăsească locuinţele. 

Grecia a înregistrat, până în prezent, 2.626 de cazuri de COVID-19 şi 144 de decese

Grecia, o ţară cu 11 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 2.626 de cazuri de COVID-19 şi 144 de decese, cu mult mai puţine decât în multe alte ţări europene.

Traficul a crescut pe străzile din Atena şi din alte oraşe importante

Volumul de trafic a crescut pe străzile din Atena şi din alte oraşe importante. Oamenii au format cozi în faţa magazinelor de electrocasnice. Acestea au primit permisiunea de a se redeschide pentru prima dată după ce Grecia a impus restricţii dure la mijlocul lunii martie.

Saloanele de coafură îşi desfăşoară activitatea pe bază de programare

Televiziunile locale au prezentat coafeze şi clienţii acestora purtând măşti chirurgicale în Atena şi în Salonic, un oraş din nordul ţării. Saloanele de coafură îşi desfăşoară activitatea exclusiv pe bază de programare.

Unele magazine de vânzare cu amănuntul au fost redeschise de luni

Unele magazine de vânzare cu amănuntul, printre care florării, librării, magazine de optică medicală şi servicii de spa, se numără printre activităţile care au primit permisiunea de a se redeschide începând de luni. Programul de funcţionare al magazinelor redeschise se va prelungi probabil datorită cererii mari.

Hotelurile se vor redeschide începând cu 1 iunie

Redeschiderea şcolilor, restaurantelor şi barurilor se preconizează pentru a doua parte a acestei luni. Hotelurile se vor redeschide în Grecia începând cu 1 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS