22.9 C
Craiova
sâmbătă, 2 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitatePeste 5 miliarde de euro din donații, în mai puțin de 2 ore, pentru lupta împotriva COVID-19

Peste 5 miliarde de euro din donații, în mai puțin de 2 ore, pentru lupta împotriva COVID-19

În nici două ore de la lansare, cea mai ambiţioasă strângere de fonduri organizată vreodată s-a apropiat foarte mult de ținta propusă, de 7,5 miliarde de euro. Până acum, s-au înregistrat donații de 5,1 miliarde de euro.

Banii provin din toate colțurile lumii, contribuții din partea statelor.

Japonia a făcut cea mai mare donație, de peste 760 de milioane de euro, Canada, Germania și Franța contribuie și ele cu peste o jumătate de miliard de euro fiecare, iar Arabia Saudită a donat peste 456 de milioane de euro.

Puternic lovite de pandemie, Spania și Italia au făcut și ele donații semnificative, de 125 de milioane, respectiv 71 de milioane de euro.

Polona, Cehia, Slovacia au donat sume mai mici, câte 750 de mii de euro fiecare, iar Bulgaria a contribuit cu 100 de mii de euro.

Strângerea de fonduri este în plină desfășurare, fiind transmisă în direct pe pagina de Facebook a Comisiei Europene, care a mobilizat acest efort fără precedent.

Pot contribui cu donații țări, organizații internaționale, instituții financiare, firme, oricât de mari sau mici.

Preşedinta Comisiei Europeane, Ursula von der Leyen, a spus că se monitorizează în permanență procesul, afișând în timp real sumele strânse și proveniența lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS