5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoua Zeelandă a raportat 0 cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Noua Zeelandă a raportat 0 cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, Noua Zeelandă nu a înregistrat niciun caz nou de COVID-19. Este o premieră după 11 martie, au anunţat luni autorităţile sanitare din această ţară.

Ashley Bloomfield, Directorul-General pentru Sănătate din Noua Zeelandă, a declarat luni că este un motiv de sărbătoare faptul că niciun caz nou de contaminare nu a fost înregistrat în ultimele 24 de ore. El şi-a îndemnat totuşi compatrioţii să rămână vigilenţi, potrivit digi24.ro. „În mod clar, aceste cifre sunt încurajatoare astăzi, dar este vorba despre un moment singular în timp”, a precizat oficialul neozeelandez.

Noua Zeelandă a relaxat măsurile stricte de izolare la domiciliu pe 29 aprilie

Noua Zeelandă şi-a relaxat măsurile stricte de izolare a populaţiei la domiciliu pe 29 aprilie. Ashley Bloomfield a avertizat că noile cazuri care ar putea apărea după această dată ar putea să nu fie incluse în eşantioanele de persoane testate. „Testul adevărat va veni spre sfârşitul acestei săptămâni, dacă ţinem cont de sfârşitul perioadei de incubaţie a virusului şi de perioada de timp necesară pentru ca oamenii să înceapă să prezinte simptome”, a spus el.

Relaxări şi mai ample a restricţiilor, pe 11 mai

Guvernul Noii Zeelande va lua o decizie în privinţa unei relaxări şi mai ample a restricţiilor pe 11 mai. Această ţară a raportat un total de 1.487 de cazuri de COVID-19, inclusiv 20 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS