14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus. Prilej de bucurie la Spitalul din Blaj

Coronavirus. Prilej de bucurie la Spitalul din Blaj

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Blaj depistate joi la prima testare cu Covid-19 au primit sâmbătă rezultat negativ, acestea fiind externate, dar urmând să stea în izolare la domiciliu timp de 14 zile, relatează Agerpres.

„Toate testele efectuate ieri şi astăzi pentru personalul medical şi auxiliar de la Spitalul Blaj au fost NEGATIVE! În această situaţie se află şi cele 5 asistente medicale şi infirmiere care au fost depistate la prima testare cu COVID-19 şi care, acum, la o nouă testare, au primit rezultat NEGATIV! În urma rezultatelor, acestea vor părăsi spitalul în această seară şi vor rămâne în izolare la domiciliu, timp de 14 zile”, a anunţat, pe contul său de Facebook, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Edilul a mai transmis că a ieşit negativ şi testul pentru medicul infectat cu Covid-19.

„Acesta este în stare bună şi va continua tratamentul în spital, urmând să fie re-testat în ziua a 12-a şi a 13-a de la internare”, a menţionat Rotar.

6 rezultate pozitive fuseseră anunțate joi

Un medic, trei asistente şi două infirmiere de la Spitalul Municipal Blaj, unde sunt trataţi doar pacienţii cu forme severe sau grave de infecţii cu Covid-19 ori care au şi alte patologii cronice, au fost confirmaţi cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat transmis joi de Spitalul din Blaj şi Primăria Blaj.

„La Blaj au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu COVID-19, toate în rândul cadrelor medicale, în prezent internate la Spitalul Municipal Blaj, astfel: un medic şi o asistentă medicală care au lucrat în prima tură a spitalului în tratarea pacienţilor cu coronavirus. Medicul prezintă formă medie de îmbolnăvire, cu o evoluţie favorabilă, în timp ce asistenta medicală este asimptomatică; 2 asistente şi 2 infirmiere care urmau să intre în tură săptămâna viitoare şi care s-au infectat în afara Spitalului Blaj. Ele prezintă forme asimptomatice”, se preciza în comunicatul citat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS