10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn sindicalist cere testarea elevilor și a profesorilor care vor participa la evaluarea națională și la bacalaureat

Un sindicalist cere testarea elevilor și a profesorilor care vor participa la evaluarea națională și la bacalaureat

Unul dintre liderii de sindicat ai profesorilor din Gorj cere ca elevii și personalul implicat în examenele naționale să fie testați pentru depistarea coronavirusului.

Ar fi o măsură obligatorie pentru a fi asigurată protecția copiilor și a profesorilor. Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, a declarat că nimeni nu trebuie să se joace cu sănătatea elevilor și a cadrelor didactice și a celorlalte categorii de personal care vor fi implicate în activitățile prilejuite de organizarea evaluării naționale și a examenului de bacalaureat. În mod cert vor fi și elevi sau dascăli care suferă de diferite boli și care, prin participarea la examenele respective, se vor expune și ar putea contacta coronavirusul.

Trebuie luate toate măsurile de către autoritățile locale și centrale

Constantin Huică solicită ca, în cazul în care este vorba de elevi cu alte boli care ar putea fi expuși, va trebui să existe posibilitatea organizării on-line a evaluării: „Este nevoie să luăm măsuri foarte dure pentru că marea parte a elevilor va sta acasă până la toamnă. Prin urmare, vor fi foarte multe clase libere, inclusiv în perioada de pregătire, respectiv 2 – 12 iunie. Apoi, la examenele propriu-zise eu cred că ar trebui să fie obligatorie testarea cu o săptămână înainte a elevilor și a profesorilor care vor fi implicați în aceste activități. Trebuie să reducem la minimum posibilitatea de infectare cu COVID 19.

Mai cred că ar fi foarte bine ca elevii să susțină examenele în școlile unde au învățat și să nu mai existe acele centre pe diferite localități. Astfel, se va reduce varianta folosirii transportului în comun și a aglomerării în diferite zone a unui număr mare de copii. Este o perioadă excepțională și nu vrem să ajungem la mai rău. Este, de asemenea, necesar să fie găsită o soluție și pentru părinții care trebuie să stea în continuare acasă, să îi supravegheze pe copii. Este acel concediu acum. Cred că trebuie să se continue cu măsura respectivă, mai ales dacă este vorba de familii monoparentale“, a declarat profesorul Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS