13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Târgu Jiu a mărit numărul dezinfecțiilor în spațiile publice

Primăria Târgu Jiu a mărit numărul dezinfecțiilor în spațiile publice

Autoritățile locale intensifică acțiunile de dezinfecție în municipiul Târgu Jiu.

Edilitara Public a demarat din această săptămână și dezinfectarea spațiilor pietonale, a aleilor, trotuarelor și zonelor verzi. Edilii se așteaptă ca tot mai mulți locuitori să iasă în spațiile publice, în special după 15 mai.

„Luăm toate măsurile necesare pentru a asigura un climat de siguranță locuitorilor municipiului Târgu Jiu. Veți observa, în perioada următoare, tot mai des astfel de acțiuni, mai ales în condițiile în care s-a anunțat o posibilă relaxare a măsurilor impuse prin ordonanțele militare. Trebuie să rămânem, însă, conștienți de riscurile generate de noul coronavirus și vom continua măsurile pe care ni le-am propus pentru limitarea răspândirii virusului. De aceea, este bine să rămânem la fel de precauți, să respectăm indicațiile autorităților și să ne informăm doar din surse oficiale“, a declarat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Încă întârzie montarea dispenserelor

Cu toate că intensifică acțiunile de dezinfecție în spațiile publice, autoritățile locale încă nu au reușit să instaleze dispensere în scările de bloc de pe raza municipiului Târgu Jiu. Au trecut mai multe săptămâni de când autoritățile centrale au recomandat în ordonanțele militare luarea de măsuri de protecție la asociațiile de proprietari și în special în scările de bloc. Edilii au numărat scările de bloc și au ajuns la concluzia că au nevoie de peste 1.380 de dispensere pentru dezinfectanți.

Săptămâna trecută, autoritățile locale găsiseră un furnizor de dispensere, dar nu au reușit să facă rost de dezinfectantul pentru mâini. Prin urmare, în scările de bloc de pe raza orașului încă nu există dispenserele pentru dezinfectanți. Până acum s-au dezinfectat de două ori scările de bloc din municipiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS