10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: Ministrul de interne britanic reia apelul la respectarea restricţiilor de către populaţie

Coronavirus: Ministrul de interne britanic reia apelul la respectarea restricţiilor de către populaţie

Ministrul de interne britanic, Priti Patel, a reluat sâmbătă apelul către populaţie de a respecta restricţiile impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea noului coronavirus, subliniind că pericolul încă nu a fost depăşit în Regatul Unit, transmite Agerpres.

”Instrucţiunile noastre rămân clare: oamenii trebuie să stea în casă şi astfel să salveze vieţi. Ştim că populaţia este nemulţumită, dar pericolul nu a trecut. Este imperativ să respectăm regulile în continuare”, a subliniat Priti Patel.

Bilanţul deceselor cauzate în Regatul Unit de COVID-19 a depăşit 20.000, ”o bornă tragică şi teribilă”, potrivit ministrului de interne britanic.

Guvernul de la Londra a devenit ţinta criticilor pentru modul în care a răspuns la pandemia de coronavirus. Regatul Unit a introdus măsuri de distanţare socială mai târziu decât alte ţări europene şi face eforturi pentru sporirea capacităţii de testare. Ţara se plasează pe poziţia a cincea în lume în privinţa numărului deceselor cauzate de COVID-19, după SUA, Italia, Spania şi Franţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS