10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bebeluș a fost găsit abandonat la marginea unui drum din Olt

Un bebeluș a fost găsit abandonat la marginea unui drum din Olt

O descoperire mai puțin obișnuită a  fost făcut în județul Olt, în urmă cu două seri. La marginea unui drum care leagă localitățile Verguleasa și Cungrea a fost găsit un copil, învelit într-o pătură. Un bebeluș a fost găsit abandonat.


Descoperirea a fost făcută joi-seara, 23 aprilie 2020, în comuna Verguleasa. Un tânăr care a plecat să-și aducă animalele de la păscut a auzit, la marginea drumului, plânsul unui copil. S-a apropiat și a descoperit, învelită într-o pătură, o fetiță în vârstă de aproximativ două luni.

Primarul comunei Verguleasa, Valentin Piciu, a declarat că tânărul și-a chemat mai întâi mama, care a luat-o pe copilă acasă, ulterior fiind anunțate și autoritățile. Copilul era în stare bună, lângă el fiind de asemenea abandonat un rucsac în care băiatul a găsit un biberon, lapte praf, scutece, dar și un medicament pentru colici. Polițiștii nu au reușit încă să dea de urma mamei, ancheta fiind în derulare.

Autoturism de Dolj vazut la fata locului. Pista a fost falsa

Tânărul care a făcut descoperirea le-a spus de asemenea polițiștilor că a văzut în zonă un autoturism înmatriculat în județul Dolj, însă pista pare să nu fi dus la părinții copilei.

„La data de 23 aprilie 2020, în jurul orei 20.30, am fost sesizati prin SNUAU 112 despre faptul că un bebeluș a fost abandonat pe marginea unui drum din comuna Verguleasa, județul Olt. Bebelusul  fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului și desfășoară activități în vederea identificării persoanei care a abandonat bebelusul“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS