16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateONU cere accelerarea producţiei de vaccinuri împotriva COVID-19

ONU cere accelerarea producţiei de vaccinuri împotriva COVID-19

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a lansat vineri o iniţiativă globală “istorică”. Aceasta reuneşte numeroase ţări, între care Franţa şi Germania, fără participarea SUA, pentru a accelera producţia de vaccinuri, tratamente şi teste împotriva noului coronavirus şi pentru a asigura un acces echitabil la acestea, relatează AFP şi Reuters.

“Este o colaborare istorică pentru a accelera dezvoltarea, producţia şi distribuţia echitabilă a vaccinurilor, testelor şi a tratamentelor pentru COVID-19”, a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă virtuale la care au participat şi preşedintele francez Emmanuel Macron şi preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

“Lumea are nevoie de aceste instrumente şi are nevoie de ele rapid”, a spus directorul OMS.

“Ne confruntăm cu o ameninţare comună pe care nu o putem învinge decât printr-o abordare comună”, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Învingerea noii pandemii de COVID-19 necesită “cel mai important efort de sănătate publică din istorie”, a declarat la rândul său secretarul general al ONU Antonio Guterres, la lansarea iniţiativei globale.

“Lumea trebuie să dezvolte, să producă şi să asigure o distribuţie echitabilă a vaccinurilor, a tratamentelor şi testelor sigure şi eficiente împotriva COVID-19. Nu un vaccin sau tratamente pentru o ţară sau regiune sau jumătate din lume – ci un vaccin şi un tratament accesibil, sigur, eficient şi care poate fi administrat cu uşurinţă şi poate fi disponibil în mod universal – pentru toţi, în întreaga lume”, a mai spus Antonio Guterres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS