27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA fost inaugurat Laboratorul de genetică medicală din Târgu Jiu, realizat din donații

A fost inaugurat Laboratorul de genetică medicală din Târgu Jiu, realizat din donații

Gorjul este al doilea județ din Oltenia unde se fac teste pentru depistarea coronavirusului.

Joi a fost inaugurat, la sediul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Laboratorul de genetică medicală. Acesta funcționează într-un sediu nou, construit în zona Secției de Boli Infecțioase. Echipamentele au fost cumpărate și donate de către Asociația oamenilor de afaceri gorjeni 2017. Au donat bani și persoane fizice, asociații și firme din județ. Laboratorul a fost donat deja Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, împreună cu 2.000 de teste.

Cel care s-a ocupat de achiziția echipamentelor este medicul Bogdan Niculescu. Acesta a spus că 300 din cele 2.000 de teste comandate și plătite de asociație au ajuns la Târgu Jiu și se află la dispoziția personalului. „Laboratorul a fost cumpărat din SUA și a ajuns foarte repede, într-o perioadă în care toată lumea dorește să cumpere. Am luat și 2.000 de teste, și au ajuns 300 din total. Mai departe, Spitalul Județean se va ocupa de achiziția consumabilelor și a testelor.

Laboratorul aparține acum Spitalului Județean. Asociația dorește să se implice în continuare în a cumpăra echipamente necesare unității medicale. Este foarte bine că și la Târgu Jiu se fac teste pentru depistarea COVID 19“, a declarat Bogdan Niculescu, medic în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Clădirea a fost construită de Spitalul Județean

Imobilul în care își desfășoară activitatea Laboratorul de genetică medicală a fost construit într-un timp record. Este vorba de o investiție a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Contractul s-a ridicat la 195.000 de lei.

„Ne bucurăm că avem la dispoziție acest laborator și că a fost posibil acest lucru. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat. Este un beneficiu pentru Gorj în perioada acestei pandemii de coronavirus. Am realizat această clădire foarte repede. A fost vorba de o achiziție directă. Suma cheltuită este de 195.000 de lei. Nu a existat o suplimentare a bugetului, așa cum s-a vehiculat. Nu a fost niciun fel de afacere pentru nimeni. Este un diriginte de șantier care face analiza materialelor folosite și a costurilor. Noi am dorit să construim foarte repede sediul pentru Laboratorul de genetică medicală, aflat acum la dispoziția Spitalului Județean“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS