10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudețul Gorj a ajuns la 25 de cazuri de COVID-19

Județul Gorj a ajuns la 25 de cazuri de COVID-19

Numărul gorjenilor infectați cu noul coronavirus crește de la o zi la alta.

În momentul de față, potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, situația epidemiologică se prezintă astfel: 243 de persoane sunt în carantină instituționalizată, din care 17 persoane au intrat în carantină și 20 au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore; 677 de persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 42 au intrat în autoizolare la domiciliu și 10 au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore.

Miercuri erau confirmate 25 de cazuri cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care: 7 persoane vindecate și externate; 16 persoane internate și 2 persoane decedate. Până în momentul de față, pe raza județului Gorj au fost prelevate 693 de teste, în vederea depistării COVID-19.

Crește numărul celor trimiși în izolare

Ultimele opt rezultate au sosit în seara zilei de 21 aprilie. Șapte dintre rezultate au fost negative, iar unul a fost pozitiv. În cazul ultimei persoane confirmate pozitiv, ancheta epidemiologică este în desfășurare. Direcția de Sănătate Publică Gorj a desfășurat în ultimele zile anchete epidemiologice prelungite și are sub supraveghere în special zona Motru și personalul de la fabrica de tricotaje din municipiu.

Aproape 300 de salariate ale fabricii de confecții din Motru sunt în autoizolare la domiciliu. Angajații sunt monitorizați de către Direcția de Sănătate Publică și medicii de familie. Persoanele care prezintă simptome de COVID-19 sunt internate în spital, dacă este cazul. De asemenea, dacă se impune, sunt recoltate probe și trimise pentru diagnosticare la centrele și laboratoarele din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS