16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCarantină în 31 de provincii în Turcia, în ajunul Ramadanului

Carantină în 31 de provincii în Turcia, în ajunul Ramadanului

În 31 de oraşe şi provincii din Turcia au început, la miezul nopţii de miercuri, patru zile de carantină, în ajunul Ramadanului. Scopul este limitarea răspândirii noului coronavirus.

În Turcia s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 117 decese cauzate de COVID-19, a informat ministrul sănătăţii Fahrettin Koca, potrivit digi24.ro. Asta face ca bilanţul morţilor la nivel naţional să ajungă la 2.376. În aceeaşi perioadă au fost testate pozitiv 3.083 de persoane. Bilanţul cazurilor confirmate a ajuns la 98.674.

Istanbul şi Ankara, supuse interdicţiei de circulaţie 

Istanbul, centrul cultural şi economic al ţării, precum şi capitala Ankara se numără printre marile oraşe din Turcia supuse interdicţiei de circulaţie.

Mesele comunale la nivel naţional în timpul postului Ramadanului, interzise

Ministerul de interne a interzis, de asemenea, mesele comunale la nivel naţional în timpul postului Ramadanului. Acesta începe vineri. Adunările în corturi şi în alte locuri pentru masa de Sahur (masa rituală de dinaintea zorilor) şi Iftar (masa rituală de după apusul soarelui, când comunitatea musulmană, familiile şi prietenii se adună pentru a întrerupe postul), nu vor fi permise. 

Pandemia COVID-19 a bulversat obiceiuri vechi de secole

Majoritatea musulmanilor din întreaga lume se abţin de la mâncare şi băutură de la răsăritul până la apusul soarelui în timpul Ramadanului. Perioada aceasta culminează cu sărbătoarea Eid al-Fitr. Anul acesta însă, pandemia COVID-19 a bulversat aceste obiceiuri vechi de secole.

Turcia nu a impus măsuri restrictive la nivel naţional

Turcia, unde primul caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost confirmat pe 11 martie, nu a impus măsuri restrictive la nivel naţional.

Rugăciunile în moschei, suspendate de mai bine de o lună

Rugăciunile în moschei au fost suspendate de mai bine de o lună. Diyanet, autoritatea religioasă cea mai înaltă din Turcia, a anunţat că moscheile vor rămâne închise pentru taraweeh, rugăciunile comune nocturne din timpul Ramadanului. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS