10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul COVID Cărbunești a mai primit două ventilatoare

Spitalul COVID Cărbunești a mai primit două ventilatoare

Spitalul COVID de la Târgu Cărbunești nu este folosit la capacitate maximă pentru că nu are toate echipamentele necesare.

Este vorba în principal de ventilatoare. Unitatea medicală avea până recent doar trei ventilatoare. Recent, Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești a primit două ventilatoare de la Direcția de Sănătate Publică Gorj. Acestea au fost verificate de personalul unității medicale și pot fi puse în orice moment în funcțiune.

În prezent, la singurul spital COVID din județul Gorj se află internați doar trei pacienți. Constantin Târziu, managerul Spitalului de Urgență din Târgu Cărbunești, a declarat că evoluția stării de sănătate a celor trei bolnavi este favorabilă. Unul dintre cei trei a fost testat pentru depistarea coronavirusului. Dacă rezultatul va fi negativ, testul va fi repetat, și dacă va fi din nou negativ, se va pune în discuție externarea pacientului.

Pacienți cu COVID sunt internați și la Târgu Jiu

În momentul de față, decizia este de a nu trimite toți pacienții cu COVID-19 la Spitalul de Urgență din Cărbunești, chiar dacă este vorba de o unitate medicală suport, desemnată de Ministerul Sănătății pentru tratarea pacienților cu coronavirus.

„Deocamdată, situația este stabilă la spitalul din Cărbunești. Avem pacienți puțini. Nu toți ajung la noi. Nu noi decidem cine ajunge la noi la unitatea medicală. Ce primim intră pe tratament și se aplică procedurile adoptate până acum. Sunt pe tratament toți cei trei pacienți și unul chiar poate fi externat, dacă vor fi îndeplinite condițiile. Adică, trebuie să avem două rezultate negative la probele recoltate Așteptăm rezultatul la prima probă și, dacă este negativ, vom recolta pentru al doilea test. Ne dorim să vindecăm toți pacienții pe care îi primim și să avem cât mai puțini“, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului de Urgență din Cărbunești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS