12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCrește numărul gorjenilor în autoizolare și al celor infectați

Crește numărul gorjenilor în autoizolare și al celor infectați

Județul Gorj înregistrează o creștere ușoară a numărului de persoane infectate cu COVID-19 și o creștere semnificativă a celor aflați în autoizolare.

Este vorba în special de contacți direcți și indirecți ai femeii din Motru, angajată la fabrica de textile. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, 246 de persoane erau ieri în carantină instituționalizată, din care două au intrat în carantină și 48 au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore.

Un număr de 645 de persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 70 au intrat în autoizolare la domiciliu și 31 au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore. Un număr de 23 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate pe raza județului Gorj, din care: şapte persoane vindecate și externate; 14 persoane internate și 2 persoane decedate.

Încă șase cazuri de la ultima raportare

De la ultima raportare, pe teritoriul județului Gorj au fost confirmate pozitiv COVID-19 încă șase cazuri. Trei dintre aceste persoane sunt angajate în cadrul fabricii de confecții, unde primul caz a fost confirmat pozitiv pe 16 aprilie.

„Menționăm că, începând de luni, activitatea fabricii de confecții a fost suspendată pe o perioadă de 14 zile, în urma unei decizii a Direcției de Sănătate Publică Gorj. Toate persoanele confirmate pozitiv COVID-19 pe raza județului Gorj prezintă forme ușoare“, conform Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Ultimele cazuri de coronavirus din Gorj sunt din Motru, Padeș și Rovinari. Numai de la fabrica de confecții din Motru au intrat în izolare 280 de persoane. Este vorba de cetățeni din județele Gorj și Mehedinți. Cu o singură excepție, o femeie care a fost transportată marți la spital, niciunul din cei trimiși în izolare nu prezintă simptome specifice cornavirusului. În ciuda faptului că salariatele fabricii din Motru erau asimptomatice, Direcția de Sănătate Publică Gorj a luat decizia izolării tuturor angajaților.

Veste bună și de la Tismana

O veste bună vine și de la Tismana, acolo unde a fost înregistrat primul gorjean decedat de COVID-19. Este vorba de un bărbat, de 66 de ani, care avea mai multe boli. A avut nevoie de spitalizare și a fost diagnosticat la un moment dat cu COVID-19. A fost primul deces cauzat de coronavirus înregistrat pe raza județului Gorj. Direcția de Sănătate Publică Gorj a decis să trimită în izolare familia bătrânului. Vestea bună este că familia a ieșit din izolare și nu are probleme medicale.

Al doilea gorjean decedat de COVID-19 a fost un bărbat, de 41 de ani, întors din Anglia și trimis în carantină în Rânca. Cetățeanului i s-a făcut rău și a fost transportat la spital, însă nu a mai putut fi salvat de cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS