16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus în România: Bilanțul deceselor a ajuns la aproape 500

Coronavirus în România: Bilanțul deceselor a ajuns la aproape 500

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns marți la 9.242, după raportarea a 306 de cazuri noi, Numărul deceselor deceselor asociate cu Covid-19 a urcat ieri la 498. De la izbucnirea epidemiei în România, s-au vindecat 2.153 pacienți, potrivit hotnews.

Cele mai noi informații despre epidemia din România

07.38 ​Purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie, de miercuri, în Timișoara

00.541.033 de cadre medicale s-au îmbolnăvit, șase au murit

​Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți seară că școlile s-ar putea redeschide la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie, o discuție pe această urmând să aibă miercuri cu ministrul Educației.

O relaxare a restricțiilor ar putea fi posibilă după 15 mai, dacă numărul cazurilor de infectare cu coronavirus și al deceselor va scădea, a declarat marți președintele Klaus Iohannis. El a spus că relaxarea acestor restricții va fi făcută gradual, pentru că specialiștii ne spun că virusul nu dispare și a avertizat că o astfel de situație înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața fiecăruia, iar responsabilitatea revine mai mult fiecăruia dintre noi.

Minstrul de Finanțe este opțimist. Florin Cîțu spune că „economia României va ieși din această criză mai bine decât ne așteptam”, iar impactul crizei coronavirusului, așa cum arată datele, a fost mai mic decât în alte țări.

Hotelurile și restaurantele s-ar putea deschide gradual după 15 mai și cu anumite precauții, potrivit ministrului sănătății.

Numărul de cazuri noi de infecții cu coronavirus înregistrate în România a scăzut cu 10,5% în ultima săptămână(13-19 aprilie) comparativ cu săptămâna precedentă, arată Institutul Național de Sănătate Publică. Peste jumătate dintre decese (52,5%) s-au înregistrat în 4 județe – Suceava, Hunedoara, Arad și Mureș – și în București. De asemenea, aproape 3 sferturi dintre decese (71,6%) au fost la persoane cu vârsta de peste 60 de ani, iar 64,3% dintre decese au fost în rândul bărbaților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS