16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe reia de marți activitatea la CEO

Se reia de marți activitatea la CEO

Angajații Complexului Energetic Oltenia reiau de marți activitatea, după minivacanța de Paște.

Câteva mii de mineri și energeticieni au avut liber, ca urmare a sărbătorilor pascale. Este vorba de personalul care nu se afla în șomaj tehnic. La lucru au mai rămas, de Paște, aproximativ 2.000 de mineri și energeticieni care au asigurat permanența. Acestora li se vor alătura de marți peste 4.500 de angajați care au avut parte de câteva zile libere.

În momentul de față, la companie activează doar jumătate dintre salariați, adică 6.500 de persoane. Restul se află în șomaj tehnic până în data de 10 mai. Perioada șomajului tehnic se va încheia în data de 7 iunie, și ceilalți mineri și energeticieni urmând să efectueze cele 17 zile de repaos acasă, cu plata a 75% din salariul mediu brut pe unitate.

Perioadă economică grea

În prezent, Complexul Energetic Oltenia traversează o perioadă economică dificilă. Vânzările sunt la limita de jos. În ultimele două săptămâni s-a funcționat doar cu două grupuri energetice. Este vorba de o cantitate totală de 300-400 MW.

„Este o perioadă dificilă pentru noi. Prețurile pe Piața Zilei Următoare au fost foarte jos. Am avut și prețuri de 7 lei. A fost și mai jos. Sigur că aceste prețuri nu se reflectă în facturile populației. Noi nu putem să intrăm cu asemenea prețuri. În momentul de față, prioritate în sistem are energia eoliană, fotovoltaică. Acestea sunt și subvenționate prin certificatele verzi. Sperăm ca de la începutul verii să avem o perioadă mai bună și să se revină cu o cerere mai mare pentru energia pe bază de cărbune“, a precizat Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia.

Conducerea companiei trebuie să elaboreze în perioada următoare un plan de investiții pentru relansarea economiei, după pandemie. Planul a fost solicitat de Ministerul Economiei și a fost cerut tuturor companiilor energetice din subordine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS