11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania redeschide școlile la începutul lui mai

Germania redeschide școlile la începutul lui mai

Germania a redeschis micile magazine de alimente și îmbrăcăminte, librăriile, garajele și florăriile, iar școlile se redeschid treptat, din 4 mai.

Se păstrează însă distanțarea obligatorie de un metru şi jumătate, recomandarea fermă pentru portul măștilor de protecție și interdicția pentru grupuri mai mari de două persoane.

Rămân închise barurile, restaurantele și terenurile de sport, iar evenimentele cu public, precum concertele și competițiile sportive, sunt interzise până cel puțin la sfârșitul lui august.

Autoritățile germane au anunțat că țin de acum epidemia sub control, dar cancelarul Angela Merkel a exclus o relaxare bruscă a tuturor restricțiilor.

Germania a raportat duminică 139.897 de cazuri confirmate şi 4.294 de decese, potrivit rfi.fr.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că țara va plăti facturile pentru cei 200 de pacienți europeni care suferă de COVID-19 care au necesitat ajutor respirator în spitalele germane și că mai mulți pacienți ar putea fi acceptați, dacă este necesar.

Merkel, care a fost ea însăși în carantină timp de două săptămâni la începutul acestei luni, înainte de a testa negativ virusul, a avertizat că succesul Germaniei rămâne „fragil”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS