12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus în lume: Marea Britanie nu ia deocamdată în calcul relaxarea măsurilor de izolare

Coronavirus în lume: Marea Britanie nu ia deocamdată în calcul relaxarea măsurilor de izolare

Guvernul britanic nu ia în calcul relaxarea măsurilor de izolare adoptate în urmă cu aproape patru săptămâni pentru a limita răspândirea pandemiei, a declarat duminică ministrul de stat în guvernul britanic Michael Gove, citat de Reuters, informează Agerpres.

„Faptele şi recomandările sunt clare la acest moment; nu trebuie să ne gândim deocamdată la ridicarea acestor restricţii”, a declarat Michael Gove pentru Sky News.

La rândul său, ministrul educaţiei din Marea Britanie Gavin Williamson a afirmat duminică că nu s-a luat încă nicio decizie în privinţa redeschiderii şcolilor, în contextul în care izolarea a intrat în a patra săptămână.

„Pot să asigur şcolile şi părinţii că acestea se vor deschide numai atunci când recomandările oamenilor de ştiinţă vor indica că este momentul potrivit”, a postat Gavin Williamson pe Twitter, potrivit Reuters.

Marea Britanie a anunţat sâmbătă alte 888 de decese în spitalele naţionale ale unor pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, iar numărul total al victimelor care au murit de COVID-19 în această ţară a crescut la 15.464, informează AFP.

Această cifră marchează o creştere în raport cu cele 847 de decese raportate vineri de Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie.

Numărul de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus a ajuns la un total de 114.217, în creştere cu 5.526 în raport cu ziua precedentă, potrivit aceluiaşi minister britanic.

Cifrele anunţate în fiecare zi de autorităţile sanitare din Marea Britanie includ doar decesele în spitale ale pacienţilor testaţi pozitiv, o metodă criticată de anumite asociaţii, întrucât nu ţine cont de decesele care se produc în azilurile de bătrâni şi la domiciliu, atenuând astfel impactul real al pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS