5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul, avertizat să nu decidă suspendarea contractelor RCA, fără depunerea plăcuțelor de înmatriculare

Guvernul, avertizat să nu decidă suspendarea contractelor RCA, fără depunerea plăcuțelor de înmatriculare

Suspendarea contractelor RCA ale unor transportatori, fără obligația depunerii plăcuțelor de înmatriculare, a certificatului de înmatriculare şi a depozitării vehiculului în afara domeniului public va pune în pericol toată industria de asigurări, atenționează asigurătorii într-o scrisoare transmisă luni Guvernului, document obținut de HotNews.ro.

Pentru a reduce costurile, unii vor cere suspendarea RCA, chiar dacă situaţia lor economică nu o impune și chiar fără a asigura retragerea temporară a vehiculului din trafic. Rezultatul ar putea fi daune de milioane de lei și un risc sistemic.

Biroul Asigurărorilor de Autovehicule din România (BAAR) și Uniunea asigurătorilor (UNSAR), au transmis luni Guvernului un document de poziție față de solicitările companiilor de transport privind suspendarea plății asigurărilor RCA în contextul pandemiei cu virusul COVID-19.

Asigurătorii ar fi de acord ca firmele de transport afectate să beneficieze de reduceri de genul măsurilor dispuse prin OUG 37/2020 prin care Guvernul a impus amânarea plății ratelor bancare. Altfel spus, ar fi de acord cu amânarea plății amânarea plății primelor de asigurare, însă cu garantarea plății primei de asigurare de către stat (exclus FGA sau BAAR).

Unii proprietari de vehicule persoane juridice, pentru a reduce costurile, vor solicita suspendarea poliţelor RCA chiar dacă situaţia lor economică nu o impune și chiar fără a asigura retragerea temporară a vehiculului din trafic. Aceste vehicule vor provoca daune, ale căror costuri pot fi de milioane de lei;

Efectul negativ posibil este de aproximativ 500 milioane lei pe trimestru, ţinând cont doar de severitate, frecvenţă și cheltuielile de lichidare și administrare a daunelor, mai scrie Hotnews.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS