10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinivacanță de Paște la CEO

Minivacanță de Paște la CEO

Lucrătorii Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor beneficia de o minivacanță de Paște. Joi este ultima zi de lucru pentru cea mai mare parte a salariaților din termocentrale și din carierele miniere.

Este vorba de un total de 6.000 de angajați. O mică parte a acestora va continua să lucreze în perioada vineri, 17 aprilie, și vor reveni în schimbul I, marți, 21 aprilie. Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că personalul care va asigura permanența lucrează la asecări, pază, reparații urgente și altele.

„Este o perioadă de câteva zile libere și vor rămâne foarte puțini salariați. Este o perioadă în care se funcționează la minimum în carierele miniere și cu doar două grupuri energetice în termocentrale. Va fi această perioadă de libere de Paște și pentru cei care nu sunt în șomaj tehnic”, a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia.

Peste 6.500 de salariați sunt deja acasă

Este de amintit că peste 6.500 de angajați ai CEO sunt deja acasă. Aceștia au fost trimiși în șomaj tehnic, din 13 aprilie. „În acest context, în perioada ianuarie – martie 2020, CE Oltenia a înregistrat o reducere semnificativă a vânzărilor de energie electrică, respectiv a veniturilor companei, ce se va accentua în lunile următoare. Pentru evitarea unor grave prejudicii cu efecte pe termen lung asupra angajaților, este necesară reglementarea unor măsuri de reducere temporară a activității, fără încetarea raporturilor de muncă. În acest sens, s-a stabilit la nivelul fiecarei entități organizatorice schema minimă de personal care poate asigura desfășurarea activității în condiții de siguranță și întreruperea/reducerea temporară a activității societății în perioada 13.04.- 5.06.2020, ce va avea ca efect programarea, în acest interval, a unui număr de minimum 17 zile lucrătoare în șomaj tehnic/salariat, într-o singură tranșă sau în cel mult două tranșe. În intervalul 13.04.2020 – 10.05.2020 vor intra în șomaj tehnic 6.532 de salariați din totalul de 12.860, urmând ca restul salariaților să intre în șomaj tehnic în intervalul 11.05.2020 – 7.06.2020. Pe perioada șomajului tehnic, salariații CE Oltenia vor beneficia, conform CCM la nivel de societate, de o indemnizație brută reprezentând 75% din salariul de bază, spor vechime și adaos lunar de 800 de lei”, potrivit Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS