4.8 C
Craiova
vineri, 16 aprilie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate 5,2 milioane de americani au depus cereri pentru ajutoare de şomaj în ultima săptămână

5,2 milioane de americani au depus cereri pentru ajutoare de şomaj în ultima săptămână

Alţi 5,2 milioane de americani au depus cereri pentru ajutoare de şomaj în ultima săptămână, ceea ce duce numărul total al cererilor pentru alocaţii de şomaj depuse în ultima lună în SUA la 20 de milioane, o dovadă a crizei economice provocate de pandemia de coronavirus, transmite Agerpres.

Departamentul american al Muncii a informat joi că 5,245 milioane noi cereri pentru ajutoare de şomaj au fost depuse în ultima săptămână, mai puţin faţă de o cifră revizuită de 6,615 milioane în săptămâna anterioară. Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la scăderea cererilor pentru ajutoare de şomaj, în săptămâna care s-a încheiat la 11 aprilie, până la 5,105 milioane.

Datele privind cererile pentru ajutoare de şomaj vin la o zi după publicarea unui raport potrivit căruia vânzările cu amănuntul au înregistrat o scădere record în luna martie în timp ce producţia industrială a înregistrat cel mai puternic declin de după 1946.

Economiştii estimează că economia americană a înregistrat în primele trei luni ale anului cea mai puternică contracţie de la finalul celui de-al doilea război mondial. Datele cu privire la numărul de noi cereri pentru ajutoare de şomaj sunt urmărite cu atenţie pentru indicii cu privire la amploarea recesiunii şi când anume ar putea începe revenirea economiei.

Datele pentru săptămâna trecută duc numărul cumulat al cererilor pentru ajutoare de şomaj depuse începând cu data de 21 martie la peste 20 de milioane.

„Ne aşteptăm ca numărul cererilor pentru ajutoare de şomaj să rămână la un nivel ridicat în săptămânile următoare pe măsură ce tot multe companii disponibilizează angajaţi ca reacţie la măsurile de carantină. În prezent ne aşteptăm la alte 20 milioane noi cereri pentru ajutoare de şomaj până la finele lunii mai”, a afirmat Joseph Briggs, economist la Goldman Sachs în New York.

Autorităţile locale şi federale au emis ordine de carantină care afectează peste 90% din americani, pentru a controla răspândirea coronavirusului, iar carantina a paralizat activitatea economică.

Statele Unite au înregistrat miercuri un nou record de aproape 2.600 de noi decese în 24 de ore ca urmare a îmbolnăvirii cu noul coronavirus, cel mai ridicat bilanţ înregistrat de o ţară. Tot în SUA au fost diagnosticate 637.000 de cazuri îmbolnăvire cu noul coronavirus, cel mai mare număr de cazuri înregistrate oficial pe glob.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face și...

Începând din 16 aprilie, cei care vor să se...

ȘTIRI GdS

De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face și...

Începând din 16 aprilie, cei care vor să se vaccineze cu AstraZeneca (Vaxzevria) o pot face pe loc, fără a mai fi nevoie de...

863 de cazuri cu noile variante ale SARS-CoV-2, confirmate...

Potrivit datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), 863 de cazuri cu noile variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare au fost confirmate până la...

Israelul abrogă obligaţia de a purta mască în exterior

Purtarea măştii de protecţie împotriva coronavirusului nu va mai fi obligatorie în exterior în Israel cu începere de duminică, în cadrul ridicării treptate a...

Cei care au primit vaccinul Pfizer vor avea probabil...

CEO Pfizer, Albert Bourla, a spus că persoanele care au primit vaccinul Pfizer vor avea probabil "nevoie" de a treia doză în termen de...

Elevi din Craiova, medaliaţi cu aur, argint şi bronz...

O nouă performanţă în pandemie. Trei elevi de la Colegiul Naţional "Carol I" din Craiova au reuşit să fie pe podiumul Olimpiadei Naţionale de...

Disponiblizări la Salubritate – problemele continuă

Angajații care refuză locurile de muncă pleacă acasă