16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO altă mare uzină auto din Europa Centrală reia producția

O altă mare uzină auto din Europa Centrală reia producția

Uzina Hyundai din Cehia a reluat luni producția, în două schimburi, la o săptămână după ce și uzina ”colegei” de alianță, Kia, a și-a reluat activitatea, scrie Automotive News. Cehia este una dintre țările europene care a anunțat un plan clar de revenire la normal a economiei și majoritatea activităților vor putea fi deschise înainte de 25 mai.

Hyundai produce la uzina din Nosovice compacta i30, SUV-ul Tucson și versiunea electrică a lui Kona. Uzina a fost deschisă în 2006, are 3.300 de angajați și investițiile totale au fost 1,5 miliarde euro. Nosovice este un oraș de lângă Ostrava, nu departe de granița cu Polonia.

S-a reluat producția în doua schimburi, și nu în trei, pentru a se respecta noile măsuri de distanțare socială și pentru a fi loc și timp pentru dezinfectări și mai riguroase.

Alți mari producători auto din Cehia vor relua producția la final de aprilie sau la început de mai.

Cehia a produs anul trecut 1,42 milioane de automobile, cu 80.000 mai multe decât în 2018.

În șase săptămâni lucrurile ar putea începe să revină la normal în Cehia. Guvernul a anunțat un plan în cinci pași pentru redeschiderea magazinelor, serviciilor și restaurantelor din toată țara. Majoritatea activităților vor putea fi deschise înainte de 25 mai, a anunțat ministrul ceh al Industriei și al Comerțului și Transporturilor, Karel Havlíček. Planul în cinci pași va porni luni, 20 aprilie, cu deschiderea piețelor agricole, , comercianților, magazinelor auto și showroom-uri și unităților de pregătire pentru sportivii profesioniști.

Începând cu 27 aprilie, magazinele de dimensiuni până la 200 de metri pătrați vor fi de asemenea deschise, cu excepția magazinelor situate în centrele comerciale cu o dimensiune de peste 5.000 de metri pătrați.

Începând cu 11 mai, magazinele de până la 1.000 de metri pătrați vor fi deschise, precum și școlile de șoferi. De asemenea, de la această dată vor fi deschise sălile de sport și centrele de fitness.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS