13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acordului MAI-BOR

Iohannis: Voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acordului MAI-BOR

Președintele Klaus Iohannis cere Guvernului să revină asupra acordului încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă Română.

Șeful statului a precizat că nu este momentul pentru relaxare în acest moment.

„Ca să fie foarte, foarte clar și poate nu a ajuns la toată lumea. Cuvântul de ordine e: stați acasă. E regretabil să observăm că cele mai multe intenții creează cele mai mari complicașții. Așa pare că se întâmplă cu un așa zis acord între MAI și BOR”, a spus presedintele comentând că explicațiile pe marginea acestui acord MAI-BOR au fost „prea optimiste”.

„Stați acasă, altfel, după sărbători vom avea înmormântări”, a mai spus președintele.

Cele mai importante declarații:

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Gepostet von Privesc.Eu am Mittwoch, 15. April 2020

  • Dim păcate nu avem niciun motiv de relaxare. Avem de ieri până azi 20 de persoane care au murit, avem 340 de persoane în plus infectate. Nic vorbă de relaxare
  • Ca să fie foarte, foarte clar și poate nu a ajuns la toată lumea. Cuvântl de ordine e stați acasă. E regretabil să observăm că cele mai multe intenții creează cele mai mari complicașții. Așa pare că se întâmplă cu un așa zis acord între MAI și BOR.
  • Nu e cazul să ne relaxăm. Explicațiile au fost prea optimiste
  • Voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acordului MAI-BOR
  • Stați acasă, altfel, după sărbători vom avea înmormântări

Declarațiile vin înaintea ședinței, de la ora 12.30, privind măsurile care se impun în contextul prelungirii stării de urgență cu premierul și miniștrii Marcel Vela, Vasile Cîțu, Nicolae Ciucă, Virgil Popescu, Nelu Tătaru, Violeta Alexandru și secretarul de stat Raed Arafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS