10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul persoanelor în izolare este în scădere în județul Gorj

Numărul persoanelor în izolare este în scădere în județul Gorj

Numărul persoanelor care ies din izolare este în creștere de la o zi la alta.

Astfel, dacă în urmă cu două săptămâni numărul celor izolați se apropia de 4.000, acum a scăzut sub o mie de persoane. Astfel, potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, în județ erau luni 562 de carantinați și 559 de autoizolați cu 222 ieșiți și numai 5 intrați. Se înregistra un număr de 10 cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), dintre care: 5 persoane vindecate și externate; 3 persoane internate și 2 persoane decedate.

Se poate constata o scădere constantă a numărului de persoane aflate în izolare și, în zilele următoare, vor fi și mai puține cazuri. Este de așteptat să mai apară cetățeni care vor sosi din afara țării și care vor intra în carantină, mai ales dacă vor veni din zone de mare risc.

Ultimul caz este al unei tinere care a revenit din Anglia

Ultima persoană confirmată pozitiv cu virusul COVID-19, pe raza județului Gorj, este o tânără în vârstă de 27 de ani. Femeia se afla în autoizolare la domiciliu, după ce se întorsese din Anglia. Pe 10 aprilie a fost transportată la Secția de Boli Infecțioase, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, acuzând tuse și dureri faringiene. Au fost prelevate probe, iar pe 12 aprilie rezultatul testului COVID-19 a fost confirmat pozitiv.

„Referitor la cele două decese, înregistrate pe raza județului Gorj, Direcția de Sănătate Publică face următoarele precizări: -în cazul primului deces (bărbatul în vârstă de 66 de ani) s-a finalizat ancheta epidemiologică, iar 16 persoane s-au autoizolat la domiciliu. Este vorba despre 12 membri de familie, un paramedic SMURD, 2 asistente medicale și o infirmieră din Secția ATI; -al doilea deces: un bărbat în vârstă de 41 de ani, decedat pe 10.04.2020. Acesta se întorsese din Anglia și se afla în perioada de carantină. În urma anchetei epidemiologice a rezultat că cei 15 contacți (cadre medicale, personal echipaj ambulanță, inspectori coordonatori centru de carantină, jandarmi) au purtat echipamentele de protecție corespunzătoare. Conform metodologiei în vigoare, nu sunt considerați contacți apropiați. În aceste condiții nu s-a impus autoizolarea la domiciliu“, conform Direcției de Sănătate Publică Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS