20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrări de modernizare pe DJ 675 B

Lucrări de modernizare pe DJ 675 B

Lucrările de modernizare a structurii rutiere de pe DJ 675B sunt în plină desfășurare.

Se asigură continuitatea derulării proiectelor de standardizare la parametrii tehnici corespunzători a rețelei de drumuri publice județene aflată în administrarea Consiliul Județean (CJ) Gorj, în scopul garantării condițiilor optime de siguranță și confort în circulația auto și pietonală. Investiția pentru modernizarea drumului județean 675 B, care are o lungime de 25,580 km și care traversează localitățile Câmpu Mare-Albeni-Călugăreasa-Prigoria-Zorlești-Alimpești până în DJ675C, este finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și de la Bugetul Propriu al județului Gorj. Până în prezent, proiectul este realizat în proporție de 35%, din totalul categoriilor de lucrări prevăzute.

În această perioadă, se execută lucrări pe raza localităților Albeni, Prigoria și Alimpești. Este vorba de amenajarea de trotuare, execuția stratului de uzură, în Albeni; realizare ziduri de sprijin, parapeți, poduri, rigole, podețe, în Prigoria și execuție casetă la Alimpești. Obiectivul de investiție „Modernizare drum judeţean (675B) ce traversează localităţile Câmpu Mare-Albeni-Călugăreasa-Prigoria-Zorlești-Alimpești, până în DJ675C“ are prevăzută o durată de execuție de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor (8.04.2019), valoarea acordului contractual fiind de 33.862.938,83 lei fără TVA.

„În scopul continuării investițiilor aflate în curs execuție, la acest moment, la nivelul Consiliului Județean Gorj, prin prisma instituirii stării de urgență la nivel național, au fost transmise operatorilor economici recomandările și măsurile necesare prevenirii răspândirii și reducerii impactului epidemiei COVID-19. Acestora le revine obligația de a proceda la instruirea echipelor de lucru și punerea în practică a măsurilor dispuse“, a declarat Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS