14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCEO funcționează cu doar două grupuri energetice, după ce a trimis jumătate din angajați în șomaj tehnic

CEO funcționează cu doar două grupuri energetice, după ce a trimis jumătate din angajați în șomaj tehnic

Complexul Energetic Oltenia are livări minime de energie electrică, după ce a trimis jumătate dintre angajați în șomaj tehnic.

Astfel, luni erau în funcțiune două grupuri energetice la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și la Sucursala Electrocentrale Craiova II. La Termocentrala Rovinari este în funcțiune blocul energetic numărul 3, iar la Craiova II grupul energetic numărul 1. Producția totală era de 356 de MW, iar livrările în Sistemul Energetic Național de doar 318 MW. Este vorba de echivalentul unui bloc energetic de la Termocentrala Rovinari, la încărcare completă.

O astfel de situație de criză nu a mai fost din primăvara anului 2013. Conducerea de atunci a companiei a decis să închidă toate blocurile energetice, din cauza scăderii drastice a prețurilor la energie electrică.

6.532 de angajați sunt în șomaj tehnic

Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a declarat că în șomaj tehnic se află 6.532 de salariați din carierele miniere și din cadrul termocentralelor. Colosul energetic are în total 12.800 de angajați. Restul salariaților vor intra în șomaj prin rotație, până pe 7 iunie. Fiecare angajat va efectua câte 17 zile de șomaj tehnic.

„Cererea de energie electrică pe bază de cărbune este în scădere. Funcționăm cu doar două grupuri energetice. Motivele pentru care am apelat la șomajul tehnic sunt economice, dar au legătură și cu scăderea numărului de angajați din cauza coronavirusului. Vor fi mai puțini în punctele de lucru. Avem cărbune destul în stocuri și putem să funcționăm cu mai puțini angajați în zona de minerit. Există echipele care asigură mentenanță și reparațiile. În multe puncte de lucru, angajații sunt singuri în cabina excavatorului, la bandă etc.”, a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS