16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateWorld Vision: Tichete pentru alimente dăruite copiilor sărmani

World Vision: Tichete pentru alimente dăruite copiilor sărmani

Peste 1.300 de copii din mediul rural din programele World Vision România au primit tichete pentru alimente în valoare de peste 234.000 de lei.

Copiii sunt din sate vulnerabile din judeţele Vaslui, Vâlcea, Cluj şi Dolj. Ei au primit tichete sociale în valoare de 180 de lei fiecare, pentru a-şi putea achiziţiona alimente în perioada pandemiei de coronavirus.

Tichetele sociale pot fi folosite exclusiv pentru achiziţionarea de alimente şi au fost distribuite de Fundaţia World Vision România copiilor din 26 de sate din județele amintite. Fondurile pentru achiziţionarea lor au fost realocate din proiectele „Pâine şi Mâine” – pentru peste 1.100 de copii, şi „Şcoală după Şcoală” – pentru 200 de copii, ca parte din intervenţia de urgenţă pe care Fundaţia o face în perioada pandemiei de coronavirus în mediul rural.

Posibilitatea de a-şi cumpăra alimente a fost întotdeauna limitată pentru cele mai nevoiaşe familii de la sate, acolo unde 1 din 11 copii merge la culcare flămând, conform raportului de cercetare “Bunăstarea copilului din mediul rural” realizat în 2018 de Fundația World Vision România. În perioada pandemiei, situaţia devine disperată, iar familiile din mediul rural au nevoie urgentă de produse de bază.

Au ajuns şi-n judeţul Vâlcea

“La noi în zonă sunt foarte multe familii cu un venit la limita subzistenței în această perioadă. Unde lucrează, lucrează doar unul din familie, de obicei cu ziua. Iar acum nu mai au nicio sursă de venit, doar ce fac ei prin curte, ce cresc, ce-şi cultivă. Pentru ei, 180 de lei înseamnă foarte mult. 180 de lei pentru o familie de la țară poate însemna că vor avea ce să pună pe masă de Sărbători. Iar copiii au fost cei mai fericiţi. Au zis că a venit Iepuraşul mai devreme!”, relatează Cristian Grecu, directorul şcolii din comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Vâlcea, care a ajutat reprezentanţii World Vision România la livrarea de tichete sociale.

Legat de cum respectă regulile în perioada de carantină oamenii din Nicolae Bălcescu, directorul a precizat că ascultă de autorităţi, stau în casă în cea mai mare parte a timpului şi încearcă să se protejeze pe ei şi pe cei apropiaţi.

Strângere de fonduri

Conform unui raport al Băncii Mondiale, în perioada următoare este de aşteptat ca sărăcia să crească odată cu criza COVID-19. 15% din angajații adulți sunt în risc de sărăcie și vor fi vulnerabili financiar pe măsură ce se vor îndepărta de activitatea economică.

Intervenția Fundaţiei World Vision România în comunitățile pe care le susține continuă: de la începutul acestei perioade, a fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru a interveni de urgenţă cu ajutorul necesar  pentru cei peste 14.000 de copiii şi 7.000 de familii care fac parte din programele sale.

Donaţiile pot fi făcute aici: https://worldvision.ro/

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS