12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMicii producători din Gorj și-au făcut o piață online unde își vând produsele

Micii producători din Gorj și-au făcut o piață online unde își vând produsele

Micii producători din județul Gorj și-au făcut o piață online unde își vând produsele. Este vorba de o pagină deschisă pe facebook și care poartă numele „Micii producători din Gorj – produse naturale“.

Aceasta funcționează și este deschisă producătorilor și cumpărătorilor din județ. În grup sunt producători din zonele din vecinătatea municipiului Târgu Jiu. Aceștia își prezintă oferta și chiar asigură livrarea la domiciliu, în funcție de cantități, sau trimiterea pachetelor prin intermediul firmelor de curierat, dacă distanța este mai mare. Pe pagina micilior producători sunt produse realizate în gospodării. Printre altele, sunt puse la vânzare răsaduri de la solariile din Bălănești (răsaduri pentru roșii, ardei sau castraveți). Răsadul se vinde cu 1 leu sau 1,5 lei bucata.

Prăjituri, lactate, carne de miel

Alți producători au scos la vânzare prăjituri de casă. Prețurile sunt în funcție și de complexitatea și calitatea produselor de cofetărie. Cele mai ieftine prăjituri de casă pentru Paște costă 35 de lei kilogramul. Se mai vinde carne de miel și ied sau lapte și brânză de capră. Laptele de capră costă 8 lei litrul, iar cea mai ieftină brânză de capră costă 20 de lei. Brânza de oaie se vinde cu 22 de lei. Momentan, kilogramul de carne de miel se vinde cu 25 de lei. În zilele următoare va mai scădea, cu siguranță, având în vedere lipsa cumpărătorilor din piețele tradiționale.

De asemenea, ouăle de la țară se vând cu 80 de bani kilogramul. Mai sunt scoase la vânzare găini, iepuri, flori pentru grădină și flori la ghiveci. Un producător din Stănești vinde vin alb și roșu cu 7 lei litrul. Altul vinde țuică de prună cu 15 lei litrul. Cozonacul cu nucă este vândut la 30-35 de lei bucata, iar pasca are un preț de 30 de lei. Un fermier din Dănești vinde purcei cu vârsta de două luni. Prețul este de 400-450 de lei bucata. În plus, se mai găsește sirop de păpădie, cu 35 de lei sticla de 500 de mililitri, sau dulceață de gutui cu 14 lei borcanul. Oferta este bogată, iar la unele produse se asigură livrarea la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS