9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci gorjeni s-au vindecat de coronavirus

Cinci gorjeni s-au vindecat de coronavirus

Cinci gorjeni s-au vindecat de coronavirus. Din cele nouă cazuri confirmate pozitiv cu virusul COVID-19 în Gorj, cinci persoane sunt declarate vindecate și externate.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj a anunțat că la nivelul județului sunt monitorizate 1.375 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu și 639 de persoane se află în carantină instituționalizată.

Potrivit Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj, forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi, militari și polițiști locali au efectuat în continuare controale și verificări, în contextul impus de starea de urgență și de ordonanțele militare în vigoare, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.

Autoritățile din Gorj au luat legătura cu cele din București pentru a se rezolva situația celor două cazuri noi de COVID-19 trecute joi în dreptul județului Gorj. Cu toate acestea, cele două noi cazuri reprezintă gorjeni depistați pozitiv în Constanța și Sibiu.

Amenzi de peste 330.000 de lei

De asemenea, oamenii legii au aplicat 210 sancțiuni, în valoare de 334.000 lei, persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia. Centrul Județean de coordonare și conducere a intervenției face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare.

„Populația trebuie să conștientizeze faptul că reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei. Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20“, conform Grupului de Comunicare al CJCCI Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS