6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe caută teste pentru aparatul de la Laboratorul TBC din Spitalul Județean

Se caută teste pentru aparatul de la Laboratorul TBC din Spitalul Județean

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu încearcă să pună în funcțiune aparatul de testare COVID-19 disponibil la Laboratorul de pneumoftiziologie.

Vor fi achiziționate aproximativ 200 de teste pentru a se începe primele verificări. Este vorba de kituri de testare care se găsesc foarte greu în momentul de față. Se încearcă procurarea unui lot de teste de la un furnizor din Franța. Echipamentul de testare se află la Laboratorul de pneumoftiziologie și a primit recent aviz de la Institutul „Marius Nasta“ din București pentru a putea fi utilizat pentru realizarea de teste pentru diagnosticarea COVID-19. Astfel de echipamente de testare sunt disponibile și la alte spitale din țară.

Anchetă din cauza aparatului

Este de amintit că Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a început o anchetă, după ce în spațiul public a apărut informația că la Spitalul Județean de Urgență din municipiu se află în dotare un aparat de tip PCR pentru efectuarea de analize COVID-19 care era nefolosit. Cercetările vizeză comiterea infracțiunilor de neglijență în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, a declarat public faptul că unitatea medicală nu deține un aparat de tip PCR pentru analize și diagnosticare COVID-19.

Ulterior, s-a stabilit că un astfel de echipament există de doi ani la Laboratorul de pneumoftiziologie. Era nevoie doar de kituri de testare pentru SARS-COV-2. Conform anchetatorilor, dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu și se află în lucru la IPJ Gorj, Serviciul de Investigarea Criminalității Economice, sub supravegherea unui procuror. În cauză a fost dispusă deja începerea urmăririi penale in rem.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS