8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePetiție pentru ca o familie carantinată în Rânca să participe la înmormântarea mamei

Petiție pentru ca o familie carantinată în Rânca să participe la înmormântarea mamei

A fost lansată o petiție online pentru ca o familie carantinată în Rânca, Gorj, să poată participa la înmormântarea unei rude foarte apropiate.

Este vorba de soțul unei femei decedate de cancer și de cei doi copii ai acesteia, o tânără și un tânăr. Inițiatorii petiției vor ca măcar unul dintre membrii familiei sosite din Anglia și carantinate în Rânca să poată participa la înhumare. Autoritățile județene au anunțat că vor acorda asistență, la nevoie, pentru organizarea înmormântării.

După cum se cunoaște, ordonanțele militare interzic ieșirea din carantină. Femeia a murit după o boală gravă, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. „Scriu această petiţie la o oră foarte târzie, se pare că uneori este prea târziu… O mamă a murit, secerată de un cancer terminal, la Spitalul Judeţen Târgu Jiu, iar fiica şi soţul s-au întors din Anglia pentru a o vedea pentru ultima oarã, deşi acest lucru le este interzis din cauza pandemiei şi Stării de Urgenţă. Corpul neînsufleţit al femeii se aflã la morga spitalului, ultima graniţă terestră ce o desparte de fiica copleşită de durere, care vă cere cu disperare să semnaţi această petiţie“, se arată în textului petiției, care se regăsește pe site-ul petitieonline.com.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj au precizat că nu există soluții legale pentru ca unul dintre membrii familiei să poată participa la înmormântare. A fost luat în calcul transportul cu izoleta, însă aceasta ar fi blocată mult timp, dat fiind faptul că zona de carantină se află în stațiunea montană Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS