12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape 200 de persoane au plecat la muncă în Germania de pe aeroportul din Craiova

Aproape 200 de persoane au plecat la muncă în Germania de pe aeroportul din Craiova

189 de persoane, multe venite din Moldova, au decolat azi dimineaţă către Germania de pe aeroportul din Craiova cu o cursă charter.

Unii dintre ei au ajuns cu autocarul, alţii au ajuns la Craiova cu maşini personale. Potrivit autorităţilor locale, cele 190 de persoane au plecat la muncă în agricultură şi urma să aterizeze pe aeroportul din Berlin. Aeronava care a decolat de la Craiova a fost pusă la dispoziţie de o firmă din Cehia, cea care a şi intermediat angajarea românilor la muncile câmpului în Germania. Autorităţile locale spun că nu au fost probleme şi că, după decolarea avionului, zona a fost dezinfectată.

„Nebunie“ la Cluj

Şi de la Cluj au plecat români la muncă, numai că acolo numărul lor a fost unul foarte mare. Aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova au venit, astăzi, în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.
Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, pentru Mediafax, că în cursul zilei sunt prevăzute 12 curse care pleacă spre destinații din Germania – Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe și Dusseldorf.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS