14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudiu IHME: România ar putea înregistra aproximativ 800 de decese din cauza coronaviruslui

Studiu IHME: România ar putea înregistra aproximativ 800 de decese din cauza coronaviruslui

România ar putea înregistra aproximativ 800 de decese până în mai 2020 din cauza coronavirusului, potrivit unei analize realizate de Institutul de Metrică și Evaluare a Sănătății (IHME), din Seattle, Washington.

Institutul IHME este un centru de cercetare a sănătății populației și susține că oferă măsurarea riguroasă și comparabilă a celor mai importante probleme de sănătate din lume, oferind datele factorilor de decizie.

În plină pandemie, IHME a realizat o analiză a situației existente în țările afectate de coronavirus, inclusiv în România, în baza datelor oficiale furnizate de autorități. Datele sunt actualizate zilnic, în funcție de informațiile apărute pe site-urile de specialitate din fiecare țară în parte. În România, datele sunt oferite în timp real pe site-ul stirioficiale.ro.

Bazându-se pe aceste date, IHME a realizat previziuni ale numărului total de decese dintr-o țară, previziuni ale perioadei de vârf a epidemiei, dar și previziuni privind epuizarea resurselor de care dispun sistemele de sănătate din fiecare țară analizată.

Potrivit analizei pentru România, perioada de vârf în ceea ce privește decesele în țara noastră va fi peste 5 zile, respectiv pe 13 aprilie, când ar putea să fie anunțate 36 de decese în 24 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS